Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лили си написа завещанието, лиши роднините си от наследство (Снимки)

Retro.bg

Примата прехвърли милионите си и цялото си имане на фондация

Лили Иванова завеща цялото си несметно богатство на фондация, учредена преди дни на нейно име. Примата е прехвърлила своето материално и нематериално имане на новорегистрираното сдружение и по този начин лишава роднините си от наследство.

Звезда №1 на българската естрада има по-голяма сестра Магда, която я е дарила с две племеннички – Мария и Радмила. Те от своя страна също имат деца, на които певицата се пада баба. Въпреки че поддържа топли отношения с тях, Лили явно е решила да не им остави и грош. По нейно искане имотите, финансите и правата върху цялото ѝ творчество са вече прехвърлени с нотариус във фондация „Лили Иванова“, която ще се разпорежда с тях завинаги.

Магда - по-голямата сестра на Лили 

Дълги години естрадната легенда обмисляла как да процедира със завещанието си. На 23 юни 2023 г. обаче учредила фондацията и уредила всички въпроси, свързани с нейното митично наследство. От документацията става ясно, че тя се води изпълнителен директор на фондацията, кръстена на нейно име, а в настоятелството влизат още двама души – нейният мениджър Николай Недеков, както и дама на име Даниела Станкова.

Племенницата на Лили Мария на сватбата си 

Справка в Търговския регистър показва, че фондация „Лили Иванова“ ще има за цел „популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво“, „подпомагане развитието на българската култура и в частност на подпомагане и популяризиране на младите изпълнители в областта на музиката“. На трето място е вписано: „издаване, печат и разпространение на творчеството на Лили Иванова на всякакви аудио-, видео- или печатни форми и носители“, както и „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.“

Въпреки че е в перфектно здраве и в момента примата продължава да щурмува сцените във всички краища на България с поредното си национално турне, очевидно мислите за края на живота все по-често я връхлитат. Лили решила да уреди законово всички подробности около наследството си още приживе, за да не бъде то причина за раздори и скандали след кончината ѝ. Едва ли роднините ѝ са останали доволни от нейното решение да не наследят и стотинка от милионите ѝ. Лили Иванова е най-успешната българска певица на всички времена. Творчеството ѝ се простира в над 6 десетилетия, а спестяванията според мълвата надхвърлят 12 милиона лева. Тя е собственик и на редица имоти, с част от които в последните години се раздели, сключвайки изгодни имотни сделки.

Жилището, в което Лили живее като кралица повече от 40 години, се намира на столичната ул. „Оборище“. Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков – сина на втория човек в държавата по Татово време – Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и апартаментът остава за нея. Певицата неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко материално да се лиши, но от този апартамент – никога. Според специалисти в сферата на недвижимите имоти огромното ѝ софийско жилище на една от най-престижните улици в София струва повече от 2 милиона лева. Обзавеждането вътре пък е на стойност над неколкостотин хиляди лева, защото се състои само от барокови мебели, голяма част от тях със златен обков, правени по поръчка от прочути дизайнери.

Наскоро Лили продаде апартамент за половин милион в столичния квартал „Изгрев“, но пък си купи още един в съседна кооперация на нейната на ул. „Оборище“. Там е съседка на футболния ас Димитър Бербатов. От дълги години звездата е горда собственичка на ВИП мезонет във Варна, в който отсяда всяко лято, както и на още едно жилище в столицата, намиращо се в квартал „Кръстова вада“ до американското посолство в София. В родния си Кубрат примата не разполага вече с имущество, защото преди повече от 2 години продаде гарсониерата си там.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лили си написа завещанието, лиши роднините си от наследство (Снимки)   - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!