Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забравете за хъркането! Трябва ви само четка за зъби и...

Хъркането е изключително неприятно явление, което създава много дискомфорт на човека, който спи до хъркащия. Това не само нарушава качеството на съня, но и пречи на нормалното снабдяване на мозъка с кислород. Хъркаещите хора се чувстват уморени и сънливи през целия ден.

Обикновено основната причина за хъркане е набъбване на езика, пише Zdrave.to.

Масажирането на основата на езика може да ви помогне да забравите за този досаден проблем за известно време. Ето няколко прости инструкции за това:

1. Отворете устата си.
2. Леко изплезете езика си.
3. Като при преглед на гърлото от лекар, използвайки показалеца си (можете да използвате стерилни ръкавици), натиснете езика си към челюстта, за да достигнете до основата му.
4. С кръгови движения го избутайте към брадичката.

Може да усетите лека болка, когато масажирате подуто място на езика. Регулирайте силата на натиска според вашето усещане, но продължете масажа, докато болката отмине. След това увеличете натиска, докато отново усетите лека болка. Повторете това, докато неприятните усещания изчезнат.

Сега можете да легнете спокойно и да не дразните своите близки с хъркане. Важно е да знаете, че при масаж на езика може да се появи рефлекс на повръщане. За да го избегнете, вземете четка за зъби и я преминете по езика от върха до основата. Това ще ви помогне да определите мястото, където се стимулира рефлексът за повръщане.

С четка за зъби масажирайте това място, но не се опитвайте да проникнете по-навътре. Масажът може да се извърши по време на миене на зъби или по ваше усмотрение. Повторете го за десет секунди. Въпреки че това е неприятна, но необходима процедура, тя ще ви помогне да намалите чувствителността на рефлекса.

Ще забележите, че след няколко дни от изпълнението на тази процедура, рефлексът за повръщане няма да се проявява толкова силно. Продължете с упражнението, ако е възможно, увеличете времето за масаж и обхвата на масажа.

Трябва да имате предвид, че желаният резултат няма да настъпи незабавно. Може да отнеме около месец, за да се намали рефлексът за повръщане. Не се отказвайте след първия ден, ако не постигнете напълно желаните резултати.

Ако се случи, че рефлексът се върне след прекратяване на упражненията за подтискането му, повторете курса на масажиране.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!