Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да намалим високото кръвно налягане бързо и без лекарства

Високото кръвно е проблем за близо 80% от възрастното население на България. Много от хората със сърдечносъдови заболявания са принудени да пият шепи лекарства всеки ден. И въпреки това понякога кръвното им скача и не може да се овладее с медикаменти.

Ефективен метод за намаляване на кръвното налягане в рамките на минута

За да намалите кръвното налягане, можете да използвате точка на натиск, намираща се на върха на средния пръст на двете ръце. Натиснете тази точка с химикалка и задръжте натиска поне една минута, за да намалите кръвното налягане и да почувствате облекчение. Важно е да се има предвид, че това не е лекарство за хронично високо кръвно налягане, а по-скоро се отнася до предоставяне на първа помощ, когато няма лекарства на разположение.

Богатство, което парите не могат да купят – 20 г. страдание от хипертония, миокардна анемия и сърдечно заболяване изчезват

Съществува и друга точка на натиск, която може да намали нивата на кръвното налягане и се намира върху двете стъпала. Плъзнете пръста си по линията между палеца и показалеца на крака. Точката се намира във вдлъбнатината точно преди пръстът да стигне до костта. Натиснете силно за 3 секунди, след което отпуснете натиска за 5 секунди. Повтаряйте това движение в продължение на 2 минути и след това го повторете и на другия крак.

Билки които свалят високо кръвно

Някои билки се считат за полезни при намаляване на високото кръвно налягане. Въпреки това, винаги е важно да се консултирате със здравен специалист преди да започнете да използвате билки или други добавки, особено ако вече приемате лекарства или имате здравословни проблеми. Някои от билките, които се използват традиционно за регулиране на кръвното налягане, включват:

1. Глог (Crataegus) - известен със своите успокояващи свойства и способността си да подпомага здравето на сърцето и кръвоносната система.

2. Женшен (Panax ginseng) - тази билка може да има благоприятен ефект върху кръвното налягане и да помага за снижаването му.

3. Лайка (Matricaria chamomilla) - известна със своите успокояващи свойства, може да помогне при управлението на стреса, който може да влияе на кръвното налягане.

4. Зелен чай (Camellia sinensis) - богат на антиоксиданти, зеленият чай може да подпомогне здравето на сърцето и да помогне за поддържането на нормални нива на кръвното налягане.

5. Лаймов цвят (Tilia) - този цвят е популярен като успокояващ чай, който може да помогне за релаксацията и намаляването на стреса, свързан с високото кръвно налягане.

Въпреки че тези билки могат да имат положителен ефект върху кръвното налягане, е важно да се има предвид, че те не трябва да заместват консултацията с лекар или приемането на преписани от него лекарства. Преди да започнете да използвате билкови съставки, е най-добре да потърсите професионален съвет от здравен специалист.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!