Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ехинацея (Echinacea purpurea) – използване, доза, странични ефекти, хранителна стойност


Photo by Victoria on Unsplash
Echinacea (Echinacea purpurea) (herbbites.blogspot.com)

Ехинацеята е популярно лечебно растение, което се използва основно за подкрепа на имунната система и облекчаване на симптомите на настинка и горно-долните дихателни инфекции. Ето някои информации относно нейното използване, дозировка, възможни странични ефекти и хранителна стойност:

Използване:

Ехинацеята се използва предимно за стимулиране на имунната система и за предотвратяване или намаляване на симптомите и продължителността на горните дихателни инфекции, като настинката. Смята се, че стимулира дейността на имунните клетки и увеличава производството на определени вещества, които се включват в борбата с инфекциите.

Дозировка:

Дозировката на ехинацея може да варира в зависимост от конкретния продукт, формула и индивидуалните нужди. Важно е да се спазват инструкциите върху етикета на продукта или да се консултира със здравен специалист за подходящи дозови препоръки. Обикновено ехинацеята е на разположение в различни форми, включително капсули, таблетки, течни екстракти и чайове.

Типичните дози за възрастни могат да варират от 300 до 900 милиграма суха билка или от 2 до 3 милилитра течен екстракт, приемани три пъти на ден за до 10 дни. Препоръчва се започването на приема на ехинацея при първите признаци на симптоми или като предпазна мярка по време на повишена податливост към инфекции.

Странични ефекти:

Ехинацеята обикновено се счита за безопасна за краткосрочно приемане, но някои хора могат да изпитат леки странични ефекти. Те могат да включват нарушения на храносмилателната система, гадене, възпаление на лигавицата и алергични

На английски: Echinacea (Echinacea purpurea) – Use, Dose, Side effects, Nutritional value

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!