Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френски протестиращи сe въоръжиха с автомати (ВИДЕО)


45 000 полицаи се опитват да се справят с безредиците, залели цялата страна. Източик: Telegram

Масовите безредици продължават във Франция, след като полицай застреля 17-годишния Нахел М., който отказа да се подчини при полицейска проверка и опита да избяга с автомобила со в парижкото предградие Нантер. Множество видеоклипове, публикувани онлайн, показват протесторащи, носещи оръжия от военен клас. Около 45 000 френски полицаи са изпратени за потушаване на безредиците, които се разпространиха в цялата страна.

Видео, за което се твърди, че е направено в предградията на Париж, показва двама мъже, които стрелят във въздуха с автомати тип „Калашников“.

Дуго видео, заснето в южния град Лион, показва как метежник изстрелва множество изстрели във въздуха от автоматично оръжие.

Подобно видео, за което се твърди, че е заснето в северния френски град Лил, показва маскиран, който размахва лека картечница. Оръжието има прикрепен бипод, както и пълнител за барабани с голям капацитет.

Франция е известна със строгите си закони за контрол на оръжията, като притежаването на армейски оръжия е напълно забранено. За да притежават оръжие с подвижен пълнител с капацитет по-голям от три патрона, френските граждани трябва да преминават ежегодни психически, физически и здравни прегледи. Ловните оръжия трябва да бъдат регистрирани и собствениците им трябва да се явят на изпити.

В същото време страната отдавна има проблеми с  контрабандата на оръжия. Балканските страни са основен източник на незаконни оръжия на френския пазар след конфликтите през 1990-те години в региона и разпадането на бивша Югославия. Освен борбата с трафика на оръжие от чужбина, френските власти многократно са започвали кампании за залавяне на нелицензирани огнестрелни оръжия, скрити в страната, насърчавайки собствениците им да предадат арсеналите си.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Френски протестиращи сe въоръжиха с автомати (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!