Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Смях с Доктора: Тошко Колев, светла му памет, питаше как ще ги стигнем американците - те, стигнахме ги

Владимир Тупавичаров

Пак е петък, последен за юни. Време е за регулярния санитарен полуден на душата.
Почвам с културата - Лили Иванова няма да пее и танцува на пилона. На оня с трикольора, за друг малко е превтасала. Ако бях човек с пари, щях да наема Кирил Маричков. Хем нямаше да откаже, той пари не отказва, хем никой нямаше да стъпи на това мероприятие, дето толкова дразни еврочекистите. Ама съм сиромах, за коричка хляб опъвам като прокълнат. Е то не може хем хубав, хем умен, хем богат. Не даде Бог нито едно от трите.
...
В областта на науката също не сме капо. Българският професор Николай Слагински изпя ода за Хитлер. Бил прекрасен фюрер, създал силна икономика и могъща армия, накрая геройски се самоубил в бункера си. А не като оная мишка Путин, дето само краде от ресурсите на човечеството и няма нито икономика, нито армия.
За дреболията наречена холокост професорът някак забрави. Концлагери, газови камери, расизъм - дреболии. Господин професор Ники, да не те плаша, но Адолф Алойзиевич е бил доста нетолерантен и към сексуалните малцинства. Обаче е бил вегетарианец, не знам как си пропуснал да го споменеш.
...
Присъствието но предстоящата среща на БРИКС в Южна Африка беше идея фикс за Макрон, но го напъдиха. Той се засегна и направи изявление в стил ученичка от осми А клас, големото междучасие - аз никога вече нема да звънна на Путин, но ако той се обади ще му вдигна. И само да е посмял да не се обади! Щото, вика, Русия остана единствената колониална страна, която не уважава международното право, всички останали го уважаваме. Вова, а ты меня уважаешь?
Опита за метеж в Русия му дойде на сгода да си отмъсти, само още малко усилия, вика, още малко оръжие и Путин пада, видяхме че се клати. Това му е от даскалицата, айде още малко за шест. А клатенето не смея да обсъждам, но се сещам как гони по терена футболисти на финала на световното да ги прегръща, тамън си бяха свалили тениските.
Гледах посещението му в Пекин . Тарикатите го посрещнаха с почетна рота от жени, малко младички за неговия вкус, но красавици. След три дни в Китай се прибра убеден антиглобалист и запя стария шансон за автономна Европа със собствена армия и икономика. Някакъв американски конгресмен мигновено му нашока рапона, а не ми се мисли баба колко ще дудне за лигите, дето източи по униформените китайки. Нема основание, пичът е толерантен и не пробира по възраст, полова, расова и видова пронадлежност. Тя го е учила, да не съм го учил аз!
Че не вземе да я разкара в заслужена пенсия, па да стане един китайски зет, светът ще е в малките му крачета, откога мечтае за това. Ако залее Париж с китайци, жълтите жилетки въобще няма да личат, а и напастта от плъхове ще изчезне, парижани ще ги изядат в китайските ресторанти с ориз и гъби шитаки, даже нема и да разберат.
...
Появи се възможност да бием англичаните. Тяхната премиерка Лиз Трас изкара на поста 48 дни, нашият академик застъпи на 06.06.2023 и има реални шансове да я скине като дафинов лист по краткотрайност. А кадем де! Не че се смеем, че се заласнем. Но вероятно ще направят сглобката, щото при едни нови избори ще им гледат все в ръцете за ала бала и не се знае знае ли се, а и това не е сигурно.
...
В първия ден на мюсюлманския празник Рамазан Байрям някакъв дебил в Швеция демонстративно запали Свещения Коран и призова за забрана на Исляма не само в страната, но и в цяла Европа. С разрешението на властите и под охраната на полицията, защото човекът изказвал лично мнение. Самият той се оказа иракски християнин, защо е отшъл на майната си да изказва мнение, бъ ли мааму, както казват в наше село. От Държавния департамент на САЩ заявиха, че не одобряват постъпката, но тя няма да забави на влизането на Швеция в НАТО.
Изцяло съм съгласен с тях, по никакъв начин няма да забави влизането на Швеция, ще ускори излизането на Турция. После пак може да влезе, но в друго качество. Веднъж вече влизаха до Виена, тоя път ще влязат и във Виена и знам кой ще им помага. Впрочем всички знаят.
Колко трябва да си тъп, за да дразниш милиарди мюсюлмани, при това мнозина вече са в задния ти двор и в двата смисъла. И какви точно комисари ни управляват, щото и болшевиките едно време ги управляваха комисари. Дето се вика, затова ли ручааме жабетата, за да я докараме пак до комисари?
...
Приключи циркът на Пригожин, сгъна шапитото и отиде на турне в Белорусия. Сега Батька Лукашенко има ядрено оръжие и музиканти, а на Путин му се активира системата "свой - чужд" и държавните чиновници, дето купуваха билети по 2500 долара за да бягат в Турция могат да не се връщат. То и Ердоган нема да ги друса у колене, щото яде същия бахур преди време, когато едни военни се опитаха да го свалят. Но паричките ще им вземе, съмнение да няма.
Американците се изрепчиха, па ние знаехме отдавна, но генерал Марк Мили си отмени посещение в Близкия изток, а съветникът по национална сигурност Съливан - ангажимент в Дания, за да сменяват памперсите на Дедо.
ЦРУ ми напомня Ванга, каквото и да стане все са го предсказали и некой е бил там да го запише, но го показват после. Накрая всички вкупом се скараха на Вселенски, а ти що не се възползва, балък!
Ми опитайте вие бе, тарикати! Ама не ви стиска, Афганистан още ви държи влага. Толкова им държа влага, че в един глас викнаха, ние немаме нищо общо, това си е вътрешна работа на руснаците. Краварите се правят на умрели лисици, но някак подозрително наскоро изчезнаха 6.5 милиарда долара. Дали цялата тая простотия е съчинявана от изкуствения интелект? Не бих му се доверил за военни работи чак толкова, верно че компютърът винаги ме бие на шах, но на бокс го скъсвам.
А па Столтенберг вика, тоя метеж показа нестабилността на правителството в Германия. После почна да маже, не бе, обърках се, в Русия, ама германците вече се бяха насрали. Военният им министър Писториус и той подпява, немаме нищо общо, даже нема да даваме самолети. Считай, вече са дали. Щели да пратят в Литва 4 000 военни санитари, предполагам въоръжени с автоматични безоткатни спринцовки и верижни линейки с лазерно прицелване.
Онова тагаре Магарев също щял да праща санитари, вероятно в тая връзка гръмна склад с "лекарства" на Гюбрев. В отговор на такива хуманитарни мисии руснаците често пращат специалисти "уши, нос, зъби", които работят бързо, акуратно и безвъзвратно.
...
Неуспешният метеж даде у нас старт на фестивала "Сичкото тъпак - в телевизора". Натискът беше толкова силен, че се усещаше и на загасен телевизор. Звездите на тоя фестивал успяваха да присъстват едновременно в три студия, всяко от които твърдеше, че предаването се води на живо. Надплюваха се с всички сили, мечтаейки господарят да ги забележи и награди.
Примерно, Русия се разпада и на тях им дават по едно графство, или баронство, нали всичките са синя кръв и бяла кост. Тънеш в лукс до ушите, руските мужици секат дърва, копаят руда и гледат добитък, а красиви рускинчета изпълняват еротичните ти фантазии, натрупали се по време на самотните порно маратони. Щото едно е да опъваш тревица в Миндя, а съвсем друго да развееш мазни къдрици из имперските бални зали в Питер и Москва. Запотени гарафи с водка, френско шампанско в сребърни кофи с лед /санкциите падат автоматично/, хайвер от белуга, омари, дивеч ... А оня фашист путлер се опъна и нагази в нежните им души с кални ботуши. С пет приказки обърна колоните на Вагнер и стъпка мечтите. А кажи, човек ли е това!
Възхитително беше, че телевизиите допуснаха всякакви мнения и дискусии, с безпристрастни и професионални водещи. Ебавам се естествено, по студията обикаляха някакви взаимозаменяеми лумпени, с подозрително разширени зеници и лошо заучени монолози. За няколко часа превърнаха Пригожин от терорист и главорез в борец за демокрация. Щото на тия дегенерати демокрацията им е кратна на интереса и няма нищо общо с демоса, демек народа.
А народът тайничко се радва, защото ако беше рухнала Русия ние щяхме да сме смазани под развалините и́. Нямаме собствени острови, нито имоти в Барселона, Лондон, или Дубай, където да избягаме, имаме само едната Българийка.
Гледах някакво руско политическо предаване, бяха събрали в едно студио френски капитан, американски капитан, израелски генерал и руски генерал. Според нашите агтиттабла там има тежка цензура, а гледам гостите си приказват каквото им хрумне и никой не ги извежда на разстрел, даже по един Новичок не ги почерпиха.
В друга телвизия гледах руски офицери, готвели се да отблъснат вагнеровци, ако стигнат до Москва. Знаели че може да бъдат убити, простили се с жените и децата си, дали им скритите си за мъжки нужди пари. Сега се шегуват, били се прекарали. Аз щях да съм направил обратното на запек ... не, няма да ги разбера тия хора.
А по една немска телевизия видях, как безцеремонно прекъснаха изказване на външната си министърка, за да излъчат обръщението на Путин. И си нямат Гого Ританата зелка да ги сапикяса и да извика службите им, примерно Гестапо. Какви демократи сте вие, алоу, на Ицето Иванов в сопола има повече демокрация, отколкото във всичките ви дойчовски телевизии.
...
Винаги съм се чудил, как един човек без военен опит създава частна армия и как я финансира от ресторантьорска дейност. Какви трябва да са цените в тия ресторанти?
Разрових и научих, че названието "частна военна компания" са го измислили янките, британците му викат частна охранителна фирма. Па като ме налегнаха спомени за един нашенец, дето имаше частна охранителна фирма, после имаше частна столица, накрая частна държава и сега я дава под наем.
...
Сините обявиха кандидата си за кмет, момче младо и зелено. Верно било, че когато са зелени, сините сливи са червени. Дедо му работил за ЧК, тате за КГБ, той демократ на демократите. Като от един калъп са вадени със спасителя на София, едни зализани, озъбени, с хитри очички и тесни сакенца. Нещо програмистче бил, компютри, успешен бизнесмен, въпреки че според злите езици не бил толкова успешен.
Сетих се, че американците правиха експеримента да ги управлява успешен бизнесмен и беха толкова доволни, че после избраха Дедо. Тошко Колев, светла му памет, питаше как ще ги стигнем американците - те, стигнахме ги. Нас вече неколко пъти ни управляват бизнесмени, първо юпитата, после куритата, накрая глупитата. Ако некой не махне тая мотика от пътя ни, ще я настъпваме докато направи главите ни на каша.
Ей, като казах дедо, тоя пич е неподражаем. Тия дни изтърси - всички виждаме, че Путин губи войната в Ирак. А преди това - Путин може да обкръжи Киев с танкове, но няма да спечели любовта на иранския народ. Ама му стискам палци да не даде фира, щото вицето му е още по - голем шемет.
...
Нещата следват своя ход. Ще си изстрадаме по - добър живот, ще се преборим. Само да сме здрави и да включваме мозъците си по - често. А какво по - добро за здравето, от доброто разпускане в петък вечер. Както казваше един отрицателен герой, когато се пие по малко, алкохолът не вреди и в големи количества. Така че сега по машините, а довечера - наздраве!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!