Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лукашенко: „Вагнер“ може да стане подразделение в беларуската армия


Александър Лукашенко

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че частната военна компания „Вагнер“ може да работи за беларуската армия.

Според президента беларуският министър на отбраната Виктор Хренин му е казал, че не би имал нищо против да има подразделение като „Вагнер“ в беларуската армия. Беларуският лидер е дал указания на Хренин да преговаря с Пригожин по този въпрос.

Според Лукашенко „безценно е“, ако командирите на ЧВК „Вагнер“ дойдат в Беларус и помогнат на въоръжените сили на републиката. „Те ще ни кажат какво е важно сега“ – „тактика, оръжия, как да атакуваме, как да се защитаваме“, каза беларуският президент, цитиран от ТАСС.

Ръководителят на „Вагнер“ вече се намира в Беларус, потъвърди Лукашенко. Съгласно споразумението, постигнато в събота с посредничеството на Лукашенко, Пригожин получи предложение да замине за Беларус, а Русия прекрати наказателното дело срещу него за подбуждане към въоръжен бунт. Путин се обърна към бойците от „Вагнер“, като им остави избор дали да подпишат договор с МО на Русия, да се върнат при семействата си или да отидат в Беларус.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лукашенко: „Вагнер“ може да стане подразделение в беларуската армия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!