Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: В САЩ се надяваха бунтът да успее, независимо от официалните им уверения, че нямат нищо общо

Превод: Владислав Наков 

Американската посланичка в Москва се обади, за да ни съобщи, че САЩ нямат нищо общо с опита за преврат и да се увери, че всичко е наред с ядрените оръжия на Русия. Това съобщи в интервю за RT руският външен министър Сергей Лавров.

“Когато американският посланик Трейси вчера разговаря с руски представители, тя предаде сигнали. Тези сигнали бяха предимно, че САЩ нямат нищо общо с опита за метеж, че много се надяват с ядрените оръжия на Русия всичко да бъде наред, че американските дипломати няма да пострадат. И беше специално подчертано: САЩ изхождат от факта, че всичко, което се случва, е вътрешна работа на Руската федерация. И тук можем да посочим скорошни и не толкова  скорошни примери, когато в една или друга страна са правени опити за бунт, за държавен преврат, САЩ всеки път са реагирали по различен начин в зависимост от това кой е на власт и кой се опитва да извърши преврата", каза още Лавров.

Според Лавров обяви още, че при отразяването на събитията в Русия през последните дни западните медии са показали "пожелателно мислене":

"Вероятно пожелателното мислене за реалността е някакво определение за това, което завладя нашите западни колеги вчера и в събота вечер. Бях запознат с начина, по който се отразяват събитията в Русия"

Министърът каза също, че са проведени многобройни разговори с други държави, които са изразили увереност, че Русия няма да допусне подкопаване на единството на държавата.

Лавров коментира и отношенията на Русия с други страни: “Един неуспешен бунт няма да създаде трудности в отношенията между Русия и приятели ѝ, а за останалите - все едно”.

Според него Западът отдавна е разрушил отношения си с Русия: “Един епизод повече, един по-малко, не виждам голяма разлика“, добави Лавров.

“Американското разузнаване (според CNN) е знаело за предстоящия бунт няколко дни предварително, но не е казало на никого”. Според него него това е било крито с надеждата, че бунтът ще успее.

Шефът на руското външно министерство обърна внимание и на вчерашната публикация на Си Ен Ен, че се очакват още кървави събития в Русия на 24 юни - “Тук се крие отговорът на въпросът какво е очаквал Западът”, каза Лавров. “И Зеленски, и неговите помощници: Подоляк, Данилов… Всички са съкрушени, че не са успели да използват ситуацията, за да разбият режима”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Лавров: В САЩ се надяваха бунтът да успее, независимо от официалните им уверения, че нямат нищо общо | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!