Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: „Вагнер“ могат да се присъединят към армията, да отидат в Беларус или при семействата си

Президентът на Русия Владимир Путин се обърна в специално изявление към руския народ и бойците от „Вагнер“. Той заяви, че обещанието към тях ще бъде изпълнено и те могат да се присъединят към руската армия, да отидат в Беларус или да се приберат при семействата си.

Въоръженият бунт така или иначе щеше да бъде потушен, каза Путин. Организаторите на бунта предадоха народа и това декларират въвлечените в бунта. Враговете на Русия искаха страната да се удави в кървави граждански борби, техните сметки се объркаха, каза Путин.

Те се питаха да използват бойците на ЧВК „Вагнер“ на тъмно, каза президентът на Русия. От самото начало на събитията от 24 юни бяха предприети стъпки, за да се избегнат кръвопролития, заяви той.

Путин благодари на руснаците за тяхната издръжливост, солидарност и патриотизъм. Всяко изнудване, опити за организиране на вътрешни сътресения са обречени на провал, каза президентът. Той благодари на военните, правоприлагащите и разузнавателните служби, както и на пилотите, които са застанали на пътя на бунтовниците, като ги нарeче герои заради тяхната смелост и самоотверженост. По-рано стана ясно, че „Вагнер“ са свалили три хеликоптера и транспортен самолет, при което са загинали най-малко 10 военни и екипажите.

Владимир Путин благодари на Лукашенко за приноса му за потушаването на бунта. Путин смята, че патриотичният дух на руснаците, консолидацията на цялото общество на Руската федерация са изиграли решаваща роля за спирането на бунта.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: „Вагнер“ могат да се присъединят към армията, да отидат в Беларус или при семействата си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!