Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЧВК "Вагнер" може да премине в настъпление срещу Киев от Беларус, твърди британският телевизионен канал Sky News



В червено е пътят на Вагнер по време на "метежа". Facebook

Йордан Халачев

ЧВК "Вагнер" може да премине в настъпление срещу Киев от Беларус, твърди британският телевизионен канал Sky News, разглеждайки картата и оценявайки разстоянието от границата до столицата на Украйна. Пригожин е запазил десетки хиляди боеспособни бойци около него, които могат да представляват значителна заплаха за Украйна, се казва в доклада.
Британският генерал Ричард Данат каза, че е „много вероятно“ Кремъл отново да използва най-известната частна военна компания на Русия, за да се опита отново да получи контрол над Киев.
Само за сведение, вчера повече от 1000 единици техника на ЧВК Вагнер се придвижваха през Воронежска област: танкове, бойни машини на пехотата, РСЗО, камиони, автобуси и автомобили.Първата колона, включваща около 350 единици техника, премина границата на Воронежска област малко след полунощ на 24 юни. В колоната имаше 9 танка, 4 Тигъра, РСЗО "Град", гаубица, десетки камиони и стотици коли. Именно тази колона по-късно разруши бариера от камиони и строителна техника на 590 км М-4 Дон, според телеграм канала Baza.
Около 5:00 сутринта втори конвой влезе в района, още повече - около 375 единици техника, той се придвижи към град Бутурлиновка - към военно летище.
В 7:00 сутринта третият конвой навлезе в района на Воронеж, в който имаше около 100 единици техника: 3 танка, 2 зенитни оръдия, автобуси, камиони и автомобили. Колоната премина по магистрала М-4 "Дон".
В 9.00 ч. четвъртата колона премина границата на района – 212 бр.
Наистина Москва първо разположи ядрено оръжие в Беларус,а сега и ударните си части и то под бурните аплодисменти на целокупния Запад.Роднитят планктон дори почна да си украсява профилите със снимки на Пригожин.

Elena Banova
В събота през нощта,при вестта от Русия за военен метеж, от централата на НАТО спешно са потърсили връзка с руското Министерство на отбраната.
Така разказва вестник La Repubblica.,като подчертава ,че информацията е от неин източник от централата.
Причината е била паниката: има ли опасност от някакво вътрешно обостряне и вероятност за ядрен удар към друга или други страни?
Паниката е напълно основателна-ако настъпи някакъв "ядрен инцидент",както го определят от НАТО, в Русия има данни за 1 400 бойни глави,готови за насочване към която и да било точка на света...
Не се зне с кого точно е говорено,но в централата на НАТО настъпило чувстително успокоение и често се повтаряла фразата : "Шойгу е много надежден събеседник"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!