Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служители на ООН са арестувани за наркотрафик в Израел


Полицаи проверяват бутилки с течен кокаин, който служители на ООН са се опитали да внесат в Израел от Йордания. Снимка: Полицейска служба на Израел

Трима служители на ООН са арестувани, след като са се опитали да пренесат кокаин през йорданската граница в Израел, като са втечнили наркотика и са го маскирали като компонент за производство на парфюми.

Заподозрените, които работят за ООН в Сирия, са били задържани в неделя близо до Бейт Шеан на влизане в Израел на граничния пункт на река Йордан, според съвместно изявление на полицията и Израелската данъчна служба, съобщи The Times of Israel. Инспекторите са открили течен кокаин в комплекти за производство на парфюми, които работниците на ООН са се опитвали да внесат в страната.

Контрабандистите често разтварят кокаина в течна форма, за да прикрият наркотика, поставяйки го в контейнери за такива продукти като алкохол или парфюм, след което го превръщат обратно в прах на местоназначението си. Куче, обучено да надушва наркотици, e помогнало за идентифицирането на кокаина. Израелската полиция е осуетила 30 опита за контрабанда на наркотици досега през тази година на фона на нарастващата употреба на кокаин в страната.

Тримата служители на ООН не са идентифицирани. Те работят на сирийската граница с Израел, според израелските власти.

Това не е първият случай, в който служители на ООН са разследвани за тежки престъпления. Бивш служител на ООН беше осъден миналата година на 15 години затвор за дрогиране и сексуално насилие над най-малко 13 жени в САЩ и Ирак.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Служители на ООН са арестувани за наркотрафик

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!