Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Вагнер“ са въоръжени с българско оръжие на „Арсенал“


Снимка: Twitter/@war_noir

Българско оръжие се ползва от частната военна компания „Вагнер“.

Снимка от Ростов на Дон от вчера, публикувана в Туитър, показва един от наемниците на „Вагнер“ с  картечница на българския военен завод „Арсенал“ – MG-1M. Няма информация как оръжието се е озовало в ръцете на боец от „Вагнер“, но най-вероятното обяснение е, че е било пленено в Украйна, където оперираше групата.

Бойците от „Вагнер“ въоръжени с българско оръжие на „Арсенал“

Източник: arsenal-bg.com

В ръцете на друг боец на „Вагнер“ може да бъде видяна и американска карабина Daniel Defense DDM4, която вероятно е била доставена от САЩ на Украйна и е била пленена от „Вагнер“.

След преговори между ръководителя на „Вагнер“ Евгений Пригожин и беларуския президент Александър Лукашенко частната военна компания обяви край на бунта си и изтегляне. Конвоят на „Вагнер“ беше стигнал на 200 км от Москва. Исканията им бяха за смяна на военното ръководство на страната – министърa на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, когото обвиняват за ракетен удар по позиции на „Вагнер“ в Украйна преди три дни. МО на Русия отрече да са стреляли по „Вагнер“.

Говорителят на „Кремъл“ Дмитрий Песков обяви, че „Вагнер“ няма да бъдат подведени под наказателна отговорност, а техният лидер Евгений Пригожин ще замине за Беларус, като руският президент му е гарантирал безопасност, заяви Песков. Кадрова смяна на военното ръководство на стрната не е била предмет на преговорите, твърди говорителят на Кремъл.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Вагнер“ са въоръжени с българско оръжие на „Арсенал“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!