Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Неуправляемият" Пригожин вече е в Беларус, пратен в "изгнание" да пази Лукашенко от Майдани и от полски войски? и на 200 км от Киев

Кремъл разкри, че на ръководителя на "Вагнер" Евгений Пригожин ще бъде разрешено да напусне Русия и да замине за Беларус и че обвиненията, свързани с подстрекаване към въоръжен бунт срещу него, ще бъдат свалени. Това е било договорено при преговори с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

Основателят на ЧВК "Вагнер" ще живее в "изгнание" в Беларус

В момента ситуацията е както преди опита за метеж, каза руски журналист, пожелал анонимност. Според него в Москва се възстановява интернет мрежата, която в някои райони бе блокирана или затруднена.

Прекратен е извънредният режим в Москва и Московска област и ако по улиците все още има военна техника, тя се изтегля. Всички ограничения по пътищата в Русия вече са премахнати.

Все пак остава решението понеделник да е неработен ден, а до края на предстоящата седмица са забранени митинги и масови мероприятия на обществени места, обясни руският журналист.

Според Дмитрий Песков, говорител на Путин, собственикът на частната военна компания "Вагнер", повел хората си към Москва, Евгений Пригожин е в Беларус, прекратени са всякакви действия срещу неговата личност и армията му.

Специалните чеченски сили, разположени в Ростовска област, за да се противопоставят на похода на бойците от ЧВК „Вагнер“, днес започнаха да се изтеглят, предаде ТАСС, цитирана от Ройтерс. 

ТАСС се позова на чеченски командир. 

Специалните сили „Ахмат“ се връщат към районите, където преди това се сражаваха, каза командир Апти Алаудинов, съобщи ТАСС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЧВК "Вагнер" е напуснала Ростов на Дон, Пригожин ще живее в изгнание в Беларус

В Москва връщат интернет, махат блокадите, войските се изтеглят, Пригожин вече е в Беларус

Специалните чеченски сили „Ахмат“ се изтеглят от Ростовска област

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!