Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойците от „Вагнер“ се изтеглят от Ростов на Дон


Жители на Ростов на Дон снимат танк с бойци на "Вагнер" при изтеглянето им. Снимка: Телеграм

Жители на Ростов на Дон се събраха по улиците на града, докато бойците от „Вагнер“ започнаха изтегляне. Видеa, публикувани в социалните мрежи, показват топлото отношение на местните хора към бойците. Те се снимат и разговарят приятелски, без напрежение. Някои ги прегръщат и изпращат.

Наказателното дело срещу Пригожин може да бъде прекратено, като бойците от ЧВК „Вагнер“, като участници във войната в Украйна, да получат юридически имунитет, предполагат руски медии. Такъв имат руските военни, участващи във войната в Украйна. Няма официално потвърждение на тази информация, но има потвърждение от пресофиса на беларуския президент Александър Лукашенко, че „Вагнер“ са получили гаранции за безопасност. До деескалацията се стигна след преговори между него и Пригожин.

Срещу Пригожин беше образувано дело за подбутителство към въоръжен бунт. След преговори с беларуския президент Александър Лукашенко той се съгласи да спре конвоя на „Вагнер“ към Москва заради риска да се пролее руска кръв. Това изтъкна като мотив самият Пригожин в аудио обръщение в канала си в Телеграм.

Бойците му се движеха към Москва свободно, без да срещат съпротива по пътя си и стигнаха на 200 км от руската столица. Според перссъобщението от офиса на Лукашенко бойците от „Вагнер“ са получли гаранции за безопасност, ако се върнат обратно в полевите си лагери.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бойците от „Вагнер“ се изтеглят от Ростов на Дон

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!