Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кадиров изпрати чеченската армия срещу „Вагнер“

„Войници на Министерството на отбраната и Руската гвардия в Чеченската република вече са заминали за зоните на напрежение. Ние ще направим всичко, за да запазим единството на Русия и да защитим нейната държавност“. Това написа чеченският лидер Рамзан Кадиров в канала си в Телеграм.

Според ръководителя на Чечня „това, което се случва, не е ултиматум към Министерството на отбраната. Това е предизвикателство към държавата и срещу това предизвикателство е необходимо да се сплотят около националния лидер: военните, силите за сигурност, губернаторите и цивилното население.“

„Обръщам се към борците – патриоти на нашата Родина. Не се поддавайте на провокации. Каквито и цели да ви поставят, каквито и обещания да ви дават – сигурността на държавата и сплотеността на руското общество в такъв момент е над всичко. Вижте как нашите врагове на Запад се възползват от тази ситуация. Колко пълнежи, колко лъжи, колко фалшиви призиви, които плашат нашите граждани, създават опасност от дестабилизираща ситуация. И това са очакваните последици от коварния поход на Пригожин.“, написа още чеченският лидер.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кадиров изпрати чеченската армия срещу „Вагнер“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!