Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин сравни бунта на „Вагнер“ с революцията през 1917 г. в Русия, обеща наказания

Действията на „Вагнер“ са удар в гърба на народа. Това каза в специално изявление руският президент Владимир Путин. Той сравни настоящите събития с революцията през 1917 г., довела до гражданска война в Русия. „Ние няма да позволим гражданската война да се повтори, каза руският президент. „Прекомерни амбиции и лични интереси доведоха до предателство на своя народ“, заяви Путин.

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

„Всякакви вътрешни сътресения са смъртоносна заплаха за нашата държавност. Това е въоръжен бунт“, каза руският президент и обеща наказания на тези, които организират и подбуждат към него. Той призова всички участници да се предадат.

Вчера лидерът на „Вагнер“ Евгений Пригожин обяви война на военното ръководство на Русия, като обвини военния министър Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, че са поръчали ракетен удар по позиции в тила „Вагнер“ в Украйна. Ударът е взел живота на негови бойци, заяви Пригожин и публикува видео, за което заяви, че показва последици от атаката. МО на Русия отрече това да е истина и нарече видеото инсценировка.

ФСБ образува дело срещу Пригожин за подбудителство към въоръжен бунт, а МО на Русия призова бойците на „Вагнер“ да се откажат от участие в акцията на Пригожин и да се върнат към пунктовете на постоянната си дислокация. Междувременно Пригожин и бойците му обявиха, че са блокирали всички военни обекти в Ростов на Дон на 100 км от границата с Украйна и че ако при тях не дойдат Шойгу и Герасимов, ще продължат към Москва.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин сравни бунта на „Вагнер“ с революцията през 1917 г. в Русия, обеща наказания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!