Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: ПП-ДБ няма да влезе в зала, нещата, които се случват са недопустими


Facebook(++)

ПП-ДБ няма да влезе в парламентарната зала днес, заяви Кирил Петков в кулоарите на парламента. Ясно предупредихме, че нещата са недопустими, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" и ги изреди.

Едно от най-големите събития тази седмица беше подмяната на Гешев със Сарафов, каза той. Припомни как от ПП-ДБ са поискали министърът на правосъдието да бъде изслушан в парламента, но това е било блокирано от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Антикорупционният закон, внесен от ПП, е бил отхвърлен със същото това мнозинство.

Поредната причина, довела до излизането на ПП-ДБ от парламентарната зала, е, че обновяването на ръководствата на Сметната палата, БНБ и Здравната каса е вкарано в комисия. Първоначалната ни договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани и за тях ще има само кандидати с безупречна репутация, беше нарушена, обяви Петков. Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, това ще бъде цената - хората във всички регулатори с мандат до 5 години да бъдат заменени от скритото мнозинство, много се лъжат. Няма как да дадам контрола в държавата на това мнозинство.

Нека никой не си мисли, че ще има правителство - параванче с нашата подкрепа, отсече и съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Правителството не се разваля, но трябва да се определи дали това ще бъде правителство - параванче или ще върви в правилна посока, каза Иванов в отговор на журналистически въпрос разваля ли се правителството.

Иванов изрази и съмнение, че се готви избор на нов главен прокурор, който щял да бъде близък до президента Румен Радев. 

"Отговорното действие е да има правителство, но правителство на реформите. Призоваваме към разум и разговор“,  каза той.

"Правителството не се разваля, но трябва да се определи дали ще е правителство на промяната, или правителство-параванче“, коментира още Христо Иванов.

Ще има ротация, ако има реформаторско правителство, предупреди Христо Иванов. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков: ПП-ДБ няма да влезе в зала, нещата, които се случват са недопустими | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!