''Алтернатива за Германия'' ще иска разпускане на ЕС

Германската партия "Алтернатива за Германия" заяви, че по време на кампанията за изборите за Европейски парламент през следващата година може да поиска "разпускане" на Европейския съюз, предаде БТА.

Партията може да поиска и Германия да напусне блока.

"Търпението на лидерите на партията към ЕС е изчерпано. Ето защо искаме Европейският съюз да бъде разпуснат и на негово място да основем нова европейска икономическа общност и общност по интереси - федерация на европейските нации", съобщават от прессъобщение на партията, цитирано от ДПА. 

"Алтернатива за Германия" трябва да гласува позицията в края на юли. Партията подкрепя излизането на Германия от ЕС още от 2019 г. и призовава за премахване на Европейския парламент. Парламентарните избори в ЕС са насрочени за юни 2024 година.

Миналата седмица лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се  срещна с  лидера на "Алтернатива за Германия" Тино Крупала. От пресцентъра на "Възраждане" се похвалиха за среща и разпространиха следното съобщение:

"Установеният диалог между двете партии е основание за оптимизъм в двустранните им отношения на европейското политическо пространство."

Според последните социологически проучвания "Алтернатива за Германия" е втора политическа сила след  "Християндемократическия съюз.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ''Алтернатива за Германия'' ще иска разпускане на ЕС | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!