Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калина Андролова: Те свалили г@щ и пред всички външни фактори, пък започнали да изливат бетон върху поляните, за да показват, че са българи

 

Kalina Androlova

Те свалили гащите пред всички външни фактори, пък започнали да изливат бетон върху поляните, за да показват, че са българи.

Такава тежка кретения няма никъде. Националната обособеност и самочувствие идват от съвсем други неща и не се възпитават с бетонни пилони. Грозотата и неадекватността в публичните пространства на градската ни и селската ни среда, да не говорим за туристическите места, са смущаващо характерни за България.

Обиколила съм много затънтени местенца и райони на европейските държави. Никъде няма такава грозота. Навсякъде има истински стремеж към красивото. Само у нас е кочина, тежка безвкусица и невъзпитано битие.

Преди време бях свидетел, как един германски висш дипломат, който е идвал в София, при една среща на друго място в Европа, спонтанно зададе бруталния въпрос: "София още ли е такава кочина?".

Честно ви казвам. Като се има предвид колко любезни и лицемерни са като цяло западните дипломати и рядко си позволяват подобни констатации. Така изглеждаме отвън. Като свинщина.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Такава тежка кретения няма никъде

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!