Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Столтенберг: Оръжейните запаси на НАТО са изчерпани

Запасите от оръжия и боеприпаси на НАТО са изчерпани и трябва да бъдат възстановени възможно най-скоро. Това заяви в понеделник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на икономическата конференция "Ден на германската индустрия" в Берлин.

"Нуждаем се от по-силна военна индустрия, чиито представители са се събрали тук днес. Нашите запаси от оръжия и боеприпаси са изчерпани и трябва да бъдат попълнени, не само в Германия, но и в много страни от НАТО", заяви Столтенберг.

"Миналата седмица проведох много важна среща на министрите на отбраната, на която обсъдихме как да увеличим драстично военното производство, да подсигурим веригите за доставки и да премахнем ненужните пречки пред нашето сътрудничество. Това е основното, което трябва да се направи, за да продължим да подкрепяме Украйна и да гарантираме собствената си отбрана", продължи той.

След срещата на министрите на отбраната на НАТО на 15-16 юни Столтенберг заяви, че на срещата на върха на алианса във Вилнюс на 11-12 юли ще бъде приета многогодишна програма за засилени доставки на оръжия за Украйна, която ще бъде изпълнена изцяло дори ако конфликтът приключи. Според него НАТО има за цел да доведе милитаризацията на Украйна до ниво, което да направи невъзможно за Русия да влезе в конфликт с нея.

През последните месеци Столтенберг също така последователно подчертаваше, че приемането на Украйна в НАТО може да се обсъжда само ако Киев победи в конфликта си с Москва.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Столтенберг: Оръжейните запаси на НАТО са изчерпани | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!