Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поредният спасител от мафията: В нелепо видеообръщение Гешев обяви, че ще се бори с мафията с политически средства и пак не каза нищо конкретно

Освободеният миналата седмица от поста главен прокурор Иван Гешев обяви във видеообръщение, че е подал оставка като прокурор и намекна, че ще се включи в политиката. "Няма да ви излъжа, няма да ви предам", заключи Гешев, повтаряйки буквално думите на Иван Костов от протестите срещу правителството на Жан Виденов през 1996 г.

Иван Гешев, който от един месец се заканва, че ще направи разкрития за престъпленията на политиците отново не каза нищо конкретно. Речта му бе украсена със заучени жестове на ръцете и изпълнена с клишета за политическата мафия. На видеото бившият главен прокурор изглежда видимо притеснен, прави нелогични натъртвания на отделни думи и ръкомаха без причина. Прави впечатление, че българското знаме, което се вижда зад гърба му е обърнато на обратно. Цялото видео прилича на опит на кандидат-студент в НАТФИЗ, който се опитва да изиграе главен прокурор.

Видеото е разпространено в ютюб от името на физическото лице Иван Гешев, а не в канала на прокуратурата.

В края на миналата седмица стана известно, че Гешев е подал молба да бъде назначен във Върховната касационна прокуратура, но в интервю вчера министърът на правосъдието Атанас Славов изказа мнение, че това е недопустимо, доколкото Гешев е отстранен заради уронване на престижа на съдебната власт.

Публикуваме текста на обръщението без редакторска намеса:

Братя и сестри българи,

През последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност Прокуратурата на Република България е подложена на безпрецедентен натиск и грубо незаконно вмешателство в работата на съдебната система. За да се овладее и този последен защитник на народа и да се използва за репресии. 

Дори се оказахме в парадоксалната ситуация, в един момент още преди да е обнародван указът за освобождаването ми формално да има двама главни прокурори. Явно страхът е голям и графикът на дълбоката държава и задкулисието трябва да бъде спазен с цената на всичко. 

В опит да блокират работата ни по ключови и особено чувствителни за държавата дела, силите на мрака, както аз ги наричам, предприеха поредица от действия, характерни за авторитарните и мафиотски режими!

Последователната ни борба срещу престъпни олигарси и срещу крадливи партийни лидери доведе в последните месеци до безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес.

Техният панически страх бе породен от моята и на прокуратурата решителност. Тази решителност ги накара да покажат своите истински лица и своето скрито до този момент взаимодействие.

И затова сега се опитват да овладеят и да подчинят прокуратурата. 

Защото ще направят всичко възможно делата да не влязат в съд и да няма справедливост за откраднатите народни пари.

На първо място главният прокурор трябваше да бъде отстранен чрез промяна в законите, направена изрично за мен. Под прикритието на уж европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и разследвания по ключови дела с висок обществен интерес.

За мен е очевидно, че изтичането на информация от страна на осведомени по тези дела към пряко засегнатите е основната причина за бързата им и брутална реакция към мен.Методите им вече са публично известни. 

Те винаги, по правилата на мафията, започват с тих опит за подчинение и приемане на техните условия, които винаги са силно изкушаващи, но винаги свързани с предателство!И ако това не сработи, продължават с откровени заплахи включително и за човешки животи, и накрая с реализация на заплахите. Всичко това не само казах, че ще се случи, но то се случи и ще продължи да се случва пред очите ни. Безскрупулно и дори без опит за елементарно приличие.

Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и нравствеността, някои - предателството и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, защото не съм имал колебания и съмнения в избора си. Да, не съм безгрешен и съм грешал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достойнството. Избрах примера на Левски и заветите му, а не позора на предателството.

Каква е днес реалността в Родината ни?

Намираме се на кръстопът, намираме се във време разделно.

Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, загинали за свободата на националната държава България.

Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си ръст, или ще се примирим с наведена глава и никога вече няма да можем  да се изправим.

Или ще защитим българските ценности и добродетели и националното ни и лично достойнство, или ще пожертваме бъдещето на страната ни  - бъдещето на децата и внуците ни.

Изборът е на всеки един от нас.

Мафията, независимо колко дълбоко е проникнала в обществено-политическия живот и с какви ресурси разполага - тя неизбежно греши тогава, когато е силно притисната от правото и закона.

Цялото ни общество днес е изправено пред избор.

Аз направих своя избор - да не мълча и да не прекланям глава пред несправедливостта.

Днес говоря последно като  магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства.

Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество.

Няма да ви предам!

Няма да ви излъжа!

Бог да пази България!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: В нелепо видеообръщение Гешев обяви, че ще се бори с мафията с политически средства и пак не каза нищо конкретно | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!