Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Резников: Беше ни казано да убием колкото се може повече руснаци


Американският секретар по отбраната Лойд Остин и украинският военен министър Олексий Резников, снимка: Twitter/@oleksiireznikov

В първите дни на войната съюзниците на Украйна са искали войските на Киев да се справят без военна помощ и да „убият колкото се може повече руснаци“, преди да признаят поражението си, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников пред списание Foreign Policy.

„Попитахме: „Може ли да имаме „Стрингър“?“, заяви Резников пред Foreign Policy. – „Казаха ни: „Не, копайте окопи и убийте колкото се може повече руснаци, преди да е свършило“. Хората мислеха, че победата ни е невъзможна.“

„Сега Украйна получи „Брадли“, „Страйкърс“, „Ейбрамс“, „Леопарди“ и скоро ще бъде оборудвана с изтребители F-16 американско производство“, похвали се Резников.

Той заяви, че Украйна възнамерява да изтласка руските сили обратно до границите на страната отпреди 2014 г., което ще включва Крим. Той настоя, че Русия няма да защитава земята си с ядрени оръжия, както предписва руската ядрена доктрина, наричайки ядрената заплаха „блъф“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Резников: Беше ни казано да убием колкото се може повече руснаци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!