Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Politico: Републиканците отрязаха Пентагона с над $2,5 млрд. за ракети за Украйна

„Републиканците от Комисията по бюджетните кредити на Камарата на представителите направиха значителни съкращения от амбициозната цел на Пентагона да увеличи производството на ракети, тъй като се стреми да въоръжи Украйна, докато се подготвя за потенциален конфликт с Китай“, пише Politico. 

Според проектодоклада на комисията, получен от Politico, който включва таблици за финансирането, придружаващи законодателството, вносителите са намалили разходите за Пентагона с повече от 2,5 млрд. долара, които се отнасят до закупуването на ракети за всички военни служби. 

„Прехвърлянето на средства към други сметки от страна на влиятелната комисия по разходите е тежък удар по плановете за отбрана на президента Джо Байдън, заложени в последното му предложение за бюджет“, пише Politico. 

„Оръжия на стойност милиарди долари се вляха в Украйна, което принуди военните плановици да преразгледат начина, по който купуват боеприпаси, за да се подготвят за нов конфликт. В резултат на това Пентагонът за пръв път в историята си поиска от Конгреса да финансира многогодишните покупки на боеприпаси, за да се ускори производството им на високи обороти, за да се подготви за бъдеща битка“, допълва авторитетното издание. 

Конгресът е заявил, че Пентагонът не е обосновал в достатъчна степен плановете си, като ги е представил, без да е изчислил наличието на производствени мощности и разходите по програмите. 

Източник: Politico

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Politico: Републиканците отрязаха Пентагона с над $2,5 млрд. за ракети за Украйна - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!