Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България има исторически шанс да изпревари неолибералната зараза - и засега успява

Виктор Блъсков

Омръзна ми да чета, че България е последна по това и по онова в Европейския съюз. Ето нещо, по което сме първи - борбата с неолибералната и особено ЛГБТ политическа зараза. Не просто сме първи, ами сме хванали нещата още в зародиш и даваме ефективен отпор на една идеология, която яростно ни се натрапва с милиони долари, левове и евро финансиране и подкрепа на всички големи фирми и дори държавата.

Кога за последен път сте виждали българите наистина обединени от каквото и да е? Е, днес, на “Шествие за семейството”, през дъжд и лошо време, хиляди души излязоха да подкрепят традиционното християнско семейство и да се противопоставят на неолибералните ценности. 

Отсреща бе прайда - бутафорно вече събитие, финансирано обилно с милиони. Общинският съветник Карлос Контрера дори извади сумата - 5 милиона лева от нашите данъци са отишли за това събитие. Вече няма как да се говори, че говорим за маргинализирани хора или за някакви просто редовни граждани, които се борят за правата си. Вече на всеки му стана ясно, че говорим за статуквото, за обилно финансирано движение, подкрепяно от корпорации и дори държавата. Не само това, но говорим за събитие, което води до наистина притеснителни резултати, тъй-като виждаме вече крайната му цел в много западни държави.

“Шествие за семейството”, от своя страна, нямаше транспарант с десетки гигантски корпорации дарили на събитието. Имаше само истината и каузата, която накара хиляди българи да дадат заявка, че у нас няма да стане подмяната на ценности.

Всъщност, ние не сме “първи”. Съпротива вече се развива в почти всички европейски държави и дори САЩ, която обединява милиони души и полека-лека започва да си извоюва някои позиции. Ние просто сме първата държава, която има шанс да спре този процес преди дори да е започнал да се вкопава в съзнанието на хората. Повечето западни държави вече са изправени пред свършен факт. В щата Калифорния в САЩ родител вече няма право да откаже на детето си смяната на пола. Ако детето му е момче и каже, че е момиче, родителят е длъжен по закон да предприеме мерки да му смени пола - или вече съда има правомощие да отнеме детето. В Канада има случаи, в които на родител му се забранява да вижда детето си, ако му откаже смяна на пола. Болниците вече открито говорят, че операциите по смяна на пола им носят най-много пари и трябва да се промотират. 

И там има опозиция. В САЩ тази година имаше сериозни протести, когато ЛГБТ общността почна да посяга на децата и да води уроци в училищата. Но при тях е твърде късно. Тази идеология и пропаганда се прокарва от десетки години. Младежите между 20 и 30 години са закърмени с нея, за много от тях това е нормата и те не могат да си представят друго. В най-добрия случай ще има разцепване на две, консервативните хора ще отидат в консервативните щати и либералните - при другите либерали. Всеки може да си представи това как ще се отрази на тези общества.

У нас този проблем все още го няма. Днешното “Шествие за семейството” показва, че обществото ни има ясно съгласие относно посоката, която искаме да поеме. И дори с изливането на милиони долари, левове и евро финансиране, тя няма да се промени. 

Разбира се, не трябва да се отпускаме нито за миг. Всяка година “Шествие за семейството” се удвоява и става все по-голямо. Тази енергия е своеобразен щит пред българските деца и родината, която е разкъсвана от всички страни. Не само това, ами енергията, която се създава, е конструктивна - най-големият проблем на България е демографската криза, а днешното шествие призова за включване на политика за семейството в абсолютно всеки един закон на държавата. 

Защо веднъж да не сме на върха?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: България има исторически шанс да изпревари неолибералната зараза - и засега успява - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!