Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кандидат-президентът на САЩ Робърт Ф. Кенеди: Трябва да внимавам ЦРУ да не ме убие, както уби чичо ми и баща ми


Робърт Ф. Кенеди-младши

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши призна, че излага живота си на опасност, като говори за убийствата на чичо си и баща си, и че „взема предпазни мерки“, за да гарантира, че ЦРУ няма да го убие.

В интервюто си с Кенеди-младши Джо Роугън го попита какво смята, че ще се случи, ако успее да встъпи в длъжност, на което Кенеди отговори: „Трябва да внимавам“.

„Наясно съм с това, знаете ли, наясно съм с тази опасност. Не живея в страх от това изобщо. Но не съм глупав и вземам предпазни мерки“, добави той.

Кенеди говори за това, че чичо му Джон Кенеди е бил „във война“ с военно-промишления комплекс и твърди, че разузнавателните агенции „са се опитали да го подмамят“ да започне войните в Куба и Виетнам.

Робърт Ф. Кенеди-младши припомни изказване на чичо си Джон Кенеди, че трябва да „разбие“ ЦРУ „на хиляди парчета“ и „да го разпръсне на ветровете“.

„Той научи много рано, че целта на ЦРУ и разузнавателния апарат е да създадат постоянен източник на доходи от нови войни за военно-промишления комплекс“, отбеляза Кенеди и добави, че чичо му е бил категоричен, че „не е работа на Съединените щати да диктуват какви правителства имат другите страни“.

Робърт Ф. Кенди-младши разказа хронологията на събитията, предхождащи убийството на президента на САЩ: „През октомври 1963 г. той разбра, че някои от неговите зелени барети са били убити… и каза, че иска пълен списък на жертвите във Виетнам. Неговият помощник дойде и съобщи, че 75 американци са загинали. Той каза, че това е твърде много и подписа този ден директива за национална сигурност, нареждаща на всички войски да напуснат Виетнам – първите хиляда през следващия месец, а след това останалите до началото на 1965 г., и и след това, месец по-късно, беше убит.“

Кенеди и преди е коментирал, че твърдо вярва, че ЦРУ е убило баща му и чичо му.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кандидат-президентът на САЩ Робърт Ф. Кенеди: Трябва да внимавам ЦРУ да не ме убие, както уби чичо ми и баща ми

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!