Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПАНИКА на границата! Ченгета ровят багажниците, търсят Черепа

Васил Божков е като светлото бъдеще – все идва, но никога не пристига. На почти равни интервали в последните три години някогашният хазартен бос все се прибира обратно в България от Дубай, за да разчиства сметки, да раздаде правосъдие и да подреди плочките пред църквата „Св. Седмочисленици“. Само дето сметките остават неразчистени, правосъдие няма, а плочките си остават криви, пише „Капитал“.

В този епизод на безкрайната сага Божков мълчеше, но някои медии свършиха работа вместо него. На 9 юни редица издания в унисон съобщиха, че Божков си идва и дори вече го чака охрана на съдебната власт, която да го поеме от ГКПП Кулата като защитен свидетел. „Васил Божков си идва“, написа съобщително OFFNews късно в петък, като се позова и на информация от ПИК и местното издание „Струма“, че властите в София са наясно. Оттам нататък започна едно преписване, редене на камери на границата, чакане, чакане…

Васил Божков, разбира се, не се прибра. Не че е невъзможно някога да се случи, но историята за лъжливото овчарче тук работи с пълна сила. Божков щеше да се прибира още през 2021 г., след като се кандидатира за депутат, но вместо това влезе в „Магнитски“. После прокуратурата уж склони да го разпита дистанционно от Дубай по отношение на обвиненията му в изнудване срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов, но и това така и не се случи. Впрочем самият Горанов, друг виден представител на клуба „Магнитски“, сам призова три дни по-късно пред БНТ Божков да се прибере и най-накрая да каже каквото има да казва.

Единственият ефект от цялата дандания бе, че и без това бавната опашка за преминаване границата с Гърция през уикенда бе още по-бавна. Причината – обстойни проверки на всяка кола на влизане, да не би Черепа да е в нечий багажник. И там обаче се оказа, че не е.

Остава ни само надеждата, че някой ден все пак Божков наистина ще се прибере. Не защото нещо кой знае колко ще се промени, а защото този медиен жанр вече се изтърка и напрежението пада с всяко ново негово невръщане в родината. Дотогава ще бъдем и смели, и здрави, както той ни пожелава с всяко свое задгранично съобщение, докато чакаме на границата и търсим усилено в багажниците.

Narod.bg не се върза на истерията – благодарение на наши източници в спецслужбите разкрихме, че милиардерът-беглец няма да се върне в България, поне докато не бъде свален от бюлетина на издирваните от „Интерпол“, което до момента не се е случило, както бе съобщено първоначално.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПАНИКА на границата! Ченгета ровят багажниците, търсят Черепа - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!