Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илхан Кючюк отговори на ИТН: Всички опити за обвинения в национално предателство няма да успеят. Произхождам от политическа партия...

Произхождам от политическа партия, за която правата и свободите са най-висока ценност, подчерта той

Евродепутатът от ДПС и „Обнови Европа“ беше категоричен, че е предложил текстове, с които да се гарантира вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония

Всички опити за обвинения в национално предателство няма да успеят, заяви пред БТА евродепутатът от ДПС и „Обнови Европа“ Илхан Кючюк. 

Той беше обвинен от ИТН заради информация, че от предстоящия доклад за Северна Македония в Европейския парламент по негово предложение са премахнати текстове, които гарантират правата на българите в съседната държава. 

Илхан Кючюк беше категоричен, че е предложил текстове, с които да се гарантира вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония. Той допълни, че докладът за напредъка на Скопие ще се гласува на 27 юни и дотогава не може да се коментира какви текстове ще присъстват в официалния документ. 

Евродепутатът подчерта, че работи от четири години по този доклад и винаги е заявявал, че правата на всеки един гражданин трябва да бъдат защитени. Произхождам от политическа партия, за която правата и свободите са най-висока ценност и това е част от моето разбиране, каза още Кючюк.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Илхан Кючюк отговори на ИТН: Всички опити за обвинения в национално предателство няма да успеят

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!