Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев освободи Иван Гешев от длъжността главен прокурор

Президентът Румен Радев подписа указа, с който освободи Иван Гешев от длъжността главен прокурор на Република България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 12 юни Пленумът на Висшия съдебен съвет с 16 гласа „за“ и четири гласа „против“ установи на основание чл. 175, ал. 5, във връзка с чл. 173, ал. 3 от Закона за съдебната власт, основания за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор на Република България“, поради действия, които накърняват престижа на съдебната власт. 

Предложението беше изпратено незабавно на държавния глава, а като мотиви бяха приложени изказаните съображения от членовете на Пленума на Висшия съдебен съвет. 

Решението бе прието в отсъствието на главния прокурор Иван Гешев, поради служебната му ангажираност, както и на упълномощения от него защитник.

Източник: БТА

Със свой указ на основание чл. 129, ал.3, т.5 от Конституцията, президентът Румен Радев освободи днес Иван Гешев от длъжността главен прокурор на Република България, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Преди три дни АФЕРА написа в прав текст, че Радев ще го направи и няма да забави указа.

Първо, защото е в Симбиоза с ДПС и Пеевски.

Второ, защото е в Симбиоза с Боко Тиквата „по пътя на копринката“, път, който брутално краде, и за който Радев умишлено си затваря очите, защото вече Е ЗАВИСИМ В КОРУПЦИЯТА!

Трето, защото е... АФЕРА.БГ | Журналистически разследвания

May be an image of 1 person

Радев уволни Гешев! Противоконституционно, както назначи кирчовците.
Ама вие, уважаеми мои съграждани, допускахте ли, че Румен Радев може да бъде принципен? И да застане на страната на Истината? Пътят на копринката му отдавна колаборира с мафията. Зависим е до ... Николай Марков - Радев уволни Гешев! Противоконституционно, както... | Facebook

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Румен Радев освободи Иван Гешев от длъжността главен прокурор | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!