Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма нищо по-важно: ЕК очаква България да предприеме съдебни действия заради осуетените прожекции на филми от програмата на "София прайд"

Европейската комисия заяви днес, че не е в течение на проявите на представители на партия "Възраждане", осуетили прожекцията на филми от културната програма на "София прайд". Не сме запознати с тези случаи. Можем да кажем само, че ако е имало такива нападения, няма как да ги оправдаем и бихме ги осъдили, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. Очакваме държавата да предприеме съответните съдебни процедури, добави говорителят, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Припомняме, че прожекцията на филма "Близо" на белгийския режисьор Лукас Донт бе осуетена миналата седмица. По този повод от организацията "ЛГБТИ Действие" изпратиха отворено писмо до редица институции. "На 10 юни организиран протест на крайни националисти попречи на провеждането на прожекция в кино „Одеон“ в рамките на "София прайд филм фест" – ежегодно провеждана част от културната програма на "София прайд", най-голямото събитие на ЛГБТИ общността в София и в България," се посочва в писмото. То е адресирано до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до ст. комисар Калоян Милтенов, директор на СДВР, и до председателя на парламента Росен Желязков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЕК очаква България да предприеме съдебни действия заради осуетените прожекции на филми от програмата на "София прайд" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!