Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Росатом“: Не сме отказали доставки на ядрено гориво за България


Снимка: Wikimedia/Creative Commons

Информацията за това, че „Росатом“ се отказва от доставки на ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“ не отговаря на истината. Това се казва се казва в прессъобщение на държавната ядрена корпорация.

По-рано на конференция на Българския енергиен и минен форум енергийният експерт Антон Иванов съобщи пред медиите, че Русия е отказала доставки на ядрено гориво, а американското на „Уестингхауз“ все още не е лицензирано в България и не може да се ползва от АЕЦ „Козлодуй“.

„Росатом“ винаги изпълнява добросъвестно своите договорни задължения и корпорацията е готова да продължи да доставя ядрено гориво на своите партньори – в това число на АЕЦ „Козлодуй“, като се стреми да удовлетвори всички възникващи потребности. През изминалата година „Росатом“ изпълни всички заявки на клиенти от страни в Централна Европа, в това число и за допълнителни доставки. Ние поддържаме постоянен контакт с българската страна и сме готови да реагираме гъвкаво на всякакви възникващи заявки, като отчитаме настоящите договорни задължения и нашите производствени възможности“, пише в съобщението на руската ядрена компания.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Росатом“: Не сме отказали доставки на ядрено гориво за България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!