Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поредните спасители в колаборация с онези, които наричат предатели!

ЕДНА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА КОЛАБОРАЦИЯТА СИ С ПАРТИИ, НАРИЧАНИ ОТ НЕЯ ПРЕДАТЕЛСКИ

    Една парламентарна група дължи обяснение на избирателите си и сега трябва да отговори на този въпрос: защо предложи и наложи в НС законопроект (желан от ДПС и ГЕРБ) за разделяне на Националната следствена служба от Прокуратурата, който в правно отношение е порочен, а в политически план поражда съмнения за зависимости? Поради което Румен Радев му наложи вето.

    И не станаха ли твърде много грешните стъпки на възрожденските депутати в последните 10 дни? До момента те са точно пет.

    Първо, вкупом не гласуваха за членството на Пеевски в Комисията за конституционните промени, така свалиха кворума и това позволи той да влезе в комисията.

     Второ, днес не се присъединиха към БСП и ИТН, които бойкотираха създаването на комисията за имунитетите. Ролята й е до болка прозрачна – да оневини тримата депутати, чиито имунитети се искат от главния прокурор. А тъй като ГЕРБ и ПП-ДБ имат бетонно мнозинство, крайният резултат от работата й е печално предизвестен.

     Трето, предложиха спорната поправка в Закона за съдебната власт за разделяне на Следствието от Прокуратурата, на която днес президентът с основание наложи вето. 

     Четвърто, излязоха от залата, когато се гласуваше увеличението на минималната работна заплата и то не се случи.

      Пето, Костадинов официално иска американския модел за прокуратурата, тоест правосъдният министър да е и главен прокурор. Което в българските условия отваря вратата за израждане на прокуратурата в бухалка на всяка власт.

      Апропо, прокурорската репресия срещу Доналд Тръмп в тези часове е крещящо доказателство за порочността на щатския модел за статута на главния прокурор. Такава ли прокуратура ни готвят поредните спасители?

Велизар Енчев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Велизар Енчев - ЕДНА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА... | Facebook

ПОРЕДНИТЕ СПАСИТЕЛИ В КОЛАБОРАЦИЯ С ОНЕЗИ, КОИТО НАРИЧАТ ПРЕДАТЕЛИ! | АФЕРА.БГ | Журналистически разследвания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!