Проф. Андрей Фурсов: Те искат да успеят до 2030 г. Какво ни готвят световните елити в близкото бъдеще?

Андрей Фурсов

Ако говорим за събитията в самото начало на 2023 г., тогава е необходимо да се отбележи едно януарско събитие като форума в Давос. Вече казах, че WEF (СИФ - Световен икономически форум) се превръща все повече в декоративна организация и такава структура, отново като витрина, много подобна на Билдербергския клуб. Но въпреки това, той е демонстрация на определена сила на собствениците на съвременния свят с помощта на фигурите, които те движат. Форумът в Давос още не беше започнал, а медиите вече получиха съобщение, което характеризира организаторите и участниците по много категоричен начин.

Това е доста любопитно.

„Стана известно, че търсенето на обезпечаване на участниците във форума, а това са 2700 души, с ескорт, се е покачило . И то толкова, че е излязло от мащаба до такава степен, че възможностите на Швейцария са били изчерпани.

И е трябвало да поръчват момичета от Италия и Германия. Вярно, щателни журналисти веднага откриха, че съдейки по цените, това не са германки и италианки, а румънки. Защото компаньонките, поканени на СИФ, са вземали по 1500 швейцарски франка за 4 часа. Докато западноевропейските момичета взимат 9000 евро. Това е значително повече. Тоест организаторите са решили да спестят от секс услуги. Рразбира се, кризата. Бедни СИФ-овци.

Лидерите на най-големите корпорации, включително Amazon, Pfizer, най-големите фондации на Гейтс и Сорос и международните организации на СЗО взеха участие в тази Давоска среща на лешоядите на ултраглобализма. Става въпрос за много богати хора, 116 милиардери.

В същото време обаче първите лица на САЩ не дойдоха в Давос. Америка беше представена от американския министър на труда Мартин Уолш и няколко други. Нямаше представители на Китай и Руската федерация. Президентът на Южна Африка Рамафоса отклони поканата под благовиден претекст.

Имаше необичайно много представители на Азия, Африка и Латинска Америка. И е разбираемо защо. Самият глобален ред, създаден от ТНК и наднационални структури, е застрашен. Основната заплаха е Русия. Това беше обявено в Давос.

Почти всички основни оратори от Запада задвижиха агресивна информационна вълна срещу Руската федерация. И дори Кисинджър, който преди това имаше сравнително умерена позиция, зае ястребова позиция.

Участниците се загрижиха и за заплахите за съвременния свят: краткосрочни (2 години) и дългосрочни (10 години). Във всяка времева перспектива са посочени 10 заплахи. За да не изреждам всичко това, ги комбинирах.

А в горната половина бяха заплахата/провалът на борбата с изменението на климата, уж причинено от човека, колапсът на екологичната система, кризата, свързана с изчерпването на природните ресурси. Тоест тези три са „зелената“ програма. Това е много важно за тях сега.

Нарастване на социалното неравенство и конфронтация на геоикономическа основа. Тоест, ние прокарваме „зелената“ програма и се страхуваме от нарастването на социалното неравенство.

Въпреки че е абсолютно ясно, че прилагането на „зелената” програма и деиндустриализацията на Западна Европа със сигурност ще доведе до увеличаване на социалното неравенство.

Участниците във форума изразиха своята солидарност, че световната икономика ще бъде обхваната от глобална рецесия поне две години. И в това отношение обаче, те записаха само това, за което писаха икономистите в навечерието на Давос.

И така, в документа "Global Risk Report", публикуван в самото начало на 2023 г., бяха обобщени мненията на повече от хиляда водещи икономисти в света и се отбелязва, че ерата на глобализацията и повишаването на жизнения стандарт е приключила.

20-те години на този век ще бъдат десетилетие на социални и екологични катаклизми: хранителните кризи и политическата нестабилност ще се превърнат в норма. Всъщност тези оценки повтарят данни от проучване, проведено през октомври 2022 г. от PricewaterhouseCoopers.

От 4410 анкетирани бизнес лидери, 73% уверено прогнозират значително забавяне на икономическия растеж през 2023 г. и вероятно след това. Е, не е изненадващо, че в Давос, според Bloomberg, инфлацията, макроикономическата нестабилност и геополитическите рискове бяха посочени като основни проблеми на 23-та година в САЩ и света.

Сега няколко думи за предложенията, които бяха направени в Давос. Беше обявено стартирането на универсална мрежа за цифрови плащания за стейбълкойнове и цифрови валути на централната банка. Цел: постигане на оперативна съвместимост между тези валути. Всъщност става дума, разбира се, за контрол.

И, разбира се, Давос остават верни на себе си в своята биомедицинска ревност. Този път форумът обсъди въпроса не по-малко за трансформацията на медицината и - внимание! - за преопределението, тоест предефинирането на това какво означава да си човек. Тоест сегашното определение не е достатъчно, трябва да дефинирате човек по различен начин.

Лекторите говориха за желанието да се въведат ултрамодерни технологии в човешкия мозък и тяло, за да се създаде нов, модернизиран тип човек. А когато ги попитаха какво да правят с един съвременен човек, те се изкискаха толкова цинично и се пошегуваха в същия дух: „Е, нищо, обикновените хора ще са нужни още известно време“.

Така да се каже, те ще живеят ... Очевидно е, че някой се чувства като владетел на света, но е малко вероятно по-голямата част от човечеството да се съгласи с това.

Показателно е, че по време на форума и преди него Илон Мъск в Twitter стартира глобално гласуване по въпроса за контрола на СИФ над света. В 22:54 ч. на 18 януари в проучването са участвали над 1 милион души. 86,3% са против контрола на ултраглобалистите от Давос над света, 10% са за.

Като цяло сегашният Давос създаде впечатление, поне за мен, за известно объркване сред световния елит. Те са сгрешили. Факт е, че санкциите не унищожиха руската икономика. Руската федерация не беше изолирана. Напротив, ЕС и преди всичко Германия бързо отслабват за радост на САЩ.

Но американците имат достатъчно проблеми, преди всичко в икономическата конкуренция с Китай. Старата глобализация е мъртва, предстоят бурните 20-те години, сегашната ситуация рязко забави процеса на настъпление на корпорациите, атакуващи държавите.

Тоест наистина чакаме ревящите 20-те години. Някога имаше такъв термин „ревящи 20-те“ около 20-те години на миналия век.

Многократно съм цитирал историка Бейкър, който на 2 януари 2020 г., преди всички тези психодемии, свързани с вируса, каза, че основната задача на човечеството през 20-те години е да оцелее. И трябва да кажа, че не е случайно, че ултраглобалистите датират плановете си до 2030 г.

До 2030 г. те искат да завършат всичко. Защото, както самите те казват, „трябва да направите всичко много, много бързо“. Тоест, според принципа „мазилката се отстранява, клиентът си тръгва“, трябва бързо, бързо да свършат всичко, преди хората да дойдат на себе си. Но изглежда не работят достатъчно бързо. И трябва да се направи всичко, за да се вкара пръст в това колело на историята, което те искат да стартират.

Превод: СМ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Проф. Андрей Фурсов: Те искат да успеят до 2030 г. Какво ни готвят световните елити в близкото бъдеще? - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!