Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България да върне ветото срещу Северна Македония за ЕС заради побоя над българи: Слави Трифонов


Пребитият педседател на сдружението на българите "Шемето" в Струга Бекир Кадриески, стоп кадър: БТВ

България трябва веднага да върне ветото срещу Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз, написа във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

Коментарът му е след поредния побой, този път над председателя на сдружението на българите „Шемето“ в Струга Бекир Кадриески.

Бекир Кадриески разказа пред българските медии, че е бил съборен на земята и ритан. По време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите „мръсен българин”.

Кадриески е гражданин на РСМ, няма български паспорт, но декларира, че има българско самосъзнание.

Македонската телевизия „Сител“ омаловажи побоя в Струма, наричайки го „нарушаване на обществения ред с кавга и викове“. Нападателят сам отишъл в полицията, където казал, че не е удрял Кадриески и че двамата просто имали „сметки за уреждане“.

„Докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство, в Северна Македония пребиха поредния българин. Щях да кажа „северномакедонец с българско самосъзнание“, но самото изричане на тези думи ме кара и мен да се чувствам срамно. Интересното е, че партиите, които съставляват срамното политическо мнозинство в момента в България, гласуваха заедно за отпадането на ветото над Северна Македония за членство в Европейския съюз. Явно тогава се е зародило тяхното политическо единство. И те са виновни, за това, че в момента в Северна Македония палят, рушат и пребиват българи и това нещо няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения“, пише Трифонов.

Според него „трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз“, защото . „такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани“.

„Ако това не се случи, всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз“, написа Слави Трифонов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: България да върне ветото срещу Северна Македония за ЕС заради побоя над българи: Слави Трифонов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!