Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуват Иван Гешев?: Narod.bg

Главният прокурор Иван Гешев до дни ще бъде свален от поста с подпис на президента Румен Радев, след което ще бъде арестуван по няколко досъдебни производства, по които е обвиняем.

Новината сподели ексклузивно пред Narod.bg източник от държавното обвинение, запознат с процесите, които текат далеч от очите на обществото.

Гешев вече бе свален от поста с решение на Висшия съдебен съвет, но реално все още изпълнява функциите на прокурор №1, защото се чака президентският указ за неговото освобождаване.

По-рано днес вицепрезидентът Илияна Йотова даде ясен знак, че държавният глава не смята да протака заповедта си.

„Президентът ще се запознае с аргументите на Пленума на Висшия съдебен съвет и ще спази буквата на закона“, увери Йотова във фейсбук по повод полученото в президентството предложение за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Тя припомни, че когато през 2019 г. Румен Радев е отказал да подпише указа за назначаването на Иван Гешев на поста, е бил сам.

Според източника на Narod.bg още щом подпише документа, Иван Гешев ще бъде арестуван по няколкото досъдебни производства, които се водят срещу него.

Първият сигнал срещу главния прокурор е изпратен до Софийската градска прокуратура на 8 юни от Здравко С., но няма информация за какво е. На същата дата до председателя на Върховния касационен съд има сигнал от Радослав П., който сочи данни за действие и бездействие на главния прокурор Иван Гешев.

Само ден по-късно – на 9 юни – Върховният касационен съд е сезиран с постъпил сигнал от Фаик Х., който твърди, че главният прокурор е „извършил престъпление от общ характер“. За трите сигнала срещу Гешев няма публикувана информация. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първо в Narod.bg: Арестуват Иван Гешев? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!