Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Взел ли е Иван Гешев 30 млн. от фалиралата КТБ, потънали в арабски банки?

Иван Гешев бе отстранен от ВСС от поста главен прокурор, след като се закани да разчисти „политическия боклук“ в парламента и обеща да изнесе скандална информация по актуални разследвания на държавното обвинение. Източник на Narod.bg от спецслужбите обаче разкри, че и политиците държат козове срещу обвинител №1 – в данни, добити от финансовото разузнаване към ДАНС, се твърди, че Иван Гешев взел 30 млн. от фалиралата „Корпоративна търговска банка“.

Не е тайна, че близо две години – от юли 2014 до май 2016 г., тогавашният редови обвинител от Софийска градска прокуратура Иван Гешев е работил само по делото за източването и фалита на КТБ.

Именно в процеса на работа е станало възможно отклоняването на 30 милиона лева, които първоначално били скрити в банкови сметки в Швейцария, а по-късно били пренасочени към трезори в Обединените арабски емирства и други държави от Арабския полуостров, обясни добре информираният източник на Narod.bg.

Въпросът сега е чии компромати ще надделеят – на „политическия боклук“, или на Иван Гешев, който ще запази поста си до президентския указ за отстраняване, който може да дойде веднага, или пък да се проточи във времето, завърши информаторът на Narod.bg.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Схема в Narod.bg: Взел ли е Иван Гешев 30 млн. от фалиралата КТБ, потънали в арабски банки? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!