Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сиймур Хърш: САЩ загубиха доверието на голяма част от населението на света


Сиймур Хърш

„Делът на страните от Африка, Централна и Южна Азия, които са престанали да бъдат проамерикански и са станали проруски, е доста голям“, каза американският разследващ журналист и носител на „Пулицър“ Сиймур Хърш. В интервю за YouTube канала на британския журналист Джордж Галоуей Хърш добави, че населението на тези държави е много повече от половината от населението на света.

Според Хърш САЩ са загубили „толкова много доверие“ по света и „това никога не е било така преди“.

Според американския журналист пример за намаляващото влияние на САЩ е сближаването между бившите съперници Саудитска Арабия и Иран, което започна през март.

В резултат на подобряването на връзките между Техеран и Рияд „ще имаме уреждане в Йемен, което ние – в Америка – никога не бихме могли да получим. Изтласкват ни“, добави Хърш.

Проучванията показват, че подкрепата за участието на Вашингтон в Украйна намалява в САЩ, тъй като хората стават все по-притеснени за икономическата цена, каза Хърш.

„Америка похарчи около 140 милиарда долара за тази война в момент, когато 15 милиона американци бяха изключени от безплатното здравеопазване от тази администрация. Имам предвид това, което се случва в Америка това е просто възмутително“, добави той.

Журналистът изрази убеждение, че дългоочакваната контраофанзива на Украйна е „обречена на провал“, тъй като всички военни части на Киев имат различно обучение, оръжия и командири и изглежда не могат да работят ефективно заедно.

„Тази контраофанизва няма да е добра за Украйна, няма да е добра за НАТО, със сигурност няма да е добра за администрацията на Байдън“, каза Хърш.

Президентът на САЩ Джо Байдън очевидно смята, че конфликтът в Украйна „е билет за него да бъде преизбран. И ми се струва, че ни очакват някои реални политически проблеми тук, в Америка“, прогнозира Хърш.

На въпрос дали има вероятност НАТО да се присъедини към конфликта в Украйна, журналистът отговори, че блокът „вероятно вече е в него“.

„Искам да кажа по отношение на обучението и консултирането, знаете, че сега в украинската армия има толкова много коренно различни групи. Сякаш има 15 различни танцови отбора, които дълго време са практикували заедно или поотделно“, каза Хърш.

„И ако ги сложите в една голяма аудитория и кажете: „Имате час, ден или три дни, за да организирате рутина помежду си“, това би било невъзможно. И това е, което се случва в момента с украинската армия, доколкото знам“, добави Хърш.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сиймур Хърш: САЩ загубиха доверието на голяма част от населението на света

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!