Следвайте "Буднаера" в Телеграм

500 млн. наследство: Разследват 3 банди за екзекуцията на Красимир Каменов – Къро

Полицейските власти в ЮАР разследват поне три криминални банди, действащи на територията на Кейптаун, във връзка с жестокото мафиотско убийство на Красимир Каменов – Къро, съпругата му Гергана, неговия бодигард и детегледачката.

Както „Уикенд“ разкри в миналия брой, основната версия на разследващите е, че Красимир Каменов е ликвидиран от сръбски наемни убийци заради избухнал конфликт между него и представители на Земунския клан, действащи в Южна Африка.

Твърди се, че сърбите са ликвидирали Каменов и семейството му заради кървава война за контрола върху трафика на кокаин, която се води през последните 2-3 години между няколко престъпни групировки в ЮАР.

Разследващите в ЮАР търсят връзка между убийството на Къро и екзекуцията на българина Анджело Димов и съпругата му Незабравка, които бяха открити застреляни в дома си край Кейптаун през февруари 2018 г.

„Сръбската версия е водещата, но не е единствената, която се разследва. Проверяват се няколко престъпни банди, занимаващи се с трафик на дрога и поръчкови убийства. Сред заподозрените са и представители на албанска мафиотска групировка, както и членове на южноафрикански наркосиндикат“, разкрива пред „Уикенд“ столичен криминалист.

Дни след варварското убийство на Красимир Каменов – Къро, представител на българското МВР замина за ЮАР, за да бъде запознат с работата на разследването на убийството на висаджийския бос.

За мафията над държавата, знаковите убийства и инфаркти и за Началника. Полк. Николай Марков - ВИДЕО

Българският полицай е предоставил на колегите си в Кейптаун обемиста оперативна информация за Къро и е лансирал версията, че убийството му може да е поръчано от България и да е изпълнено от местна криминална групировка срещу заплащане. „Тази версия не е изключена, но засега е игнорирана от разследващите в Кейптаун“, признава столичен криминалист.

Същевременно само дни след четворното убийство в ЮАР, няколко от свързаните с Красимир Каменов търговски дружества в България, които се водеха на името на негови приближени, бяха продадени срещу символични суми.

Докато беше жив, Къро контролираше няколко от най-апетитните паркинги в София, както и зеленчуковата борса в Слатина. Смята се, че състоянието на убития възлиза на над 500 милиона лева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 500 млн. наследство: Разследват 3 банди за екзекуцията на Красимир Каменов - Къро - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!