Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шолц: Планирам да говоря с Путин скоро, Песков: Путин не планира да говори с Шолц


Германският канцлер Олаф Шолц обяви, че скоро ще звънне на Путин, за да му каже да изтегли войските си от Украйна, снимка: Twitter/@Bundeskanzler

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че планира скоро да разговаря с руския президент Владимир Путин по телефона, за да го призове да изтегли руските войски от Украйна, предаде Ройтерс.

В обръщение към конгрес на германската протестантска църква в Нюрнберг Шолц каза, че в миналото е разговарял с Путин по телефона.

„Планирам да го направя отново скоро“, каза той и добави, че „не е разумно да принуждаваме Украйна да одобрява и приема нападението, което Путин извърши и че части от Украйна стават руски просто така“

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред агенция ТАСС, че в момента в графика на Путин не са планирани разговори с Шолц.

Москва и Киев съобщиха за тежки боеве през изминалото денонощие. Украинският президент обяви началото на украинската контраофанзива. В изявление руското министерство на отбраната съобщи, че в Запорожка област са отблъснаха две атаки на многобройни украински части, подсилени от танкове в района на селата Яблонево и Новопокровка.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шолц: Планирам да говоря с Путин скоро, Песков: Путин не планира да говори с Шолц

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!