Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загадка: Джакузи, пури, алкохол: Ровят мистериозния лукс апартамент в болница „Лозенец“ (СНИМКИ) – Никой не знаел кой го е ползвал. Айде сетете се от три пъти. Кой най-много менискуси има.


Bogomil Bonev

Апартаментът се намирал между операционните и отделението по Ортопедия.
Никой не знаел кой го е ползвал.
Айде сетете се от три пъти.
Кой най-много менискуси има.

---

Започват проверки, след като се разбра, че в бившата правителствена болница „Лозенец“ има тайнствен луксозен апартамент. Софийската районна прокуратура проверява има ли престъпление, а по сигнала работи и здравното министерство, съобщава Нова тв. 

С постановление от четвъртък наблюдаващ прокурор в Софийската градска прокуратура е изпратил преписката по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за длъжностно присвояване.

Новият здравен министър проф. Христо Хинков щял да се занимае с казуса, след като се върне от командировка в Люксембург.

Доскорошният служебен министър на здравеопазването Асен Меджидиев посочил пред Нова тв, че докато е бил на поста, проверката на Вътрешния одит в Здравното министерство не е имала резултат.

Преди ден се разбра, че на последния етаж на болница „Лозенец“ има огромен луксозен апартамент. В него има луксозно обзавеждане, както джакузи и сауна. Той е разположен е в коридор между операционните и отделението по ортопедия и по думите на настоящото ръководство в болничния архив няма документация за помещението.

Според сегашното ръководство на болницата никой от лечебното заведение не е имал достъп до помещението. До него се стигало със специален асансьор с чип и не е ясно кой разполага с него. Вратата на апартамента била отворена от ключар.

Не е ясно и с какви средства е направено луксозното помещение.

„На покрива прави впечатление, че има огромен стъклен купол. По никакъв начин обаче не може да се разбере, че зад вратата се крие това, което на практика видяхме“, разказа в ефира на Нова тв репортерката на медията Михаела Карабельова, която е била в апартамента.

Загадка: Откриха луксозен апартамент фантом в държавната болница „Лозенец” (СНИМКИ) - Труд

Ръководството на лечебното заведение твърди, че за това място се носeли легенди из лечебното заведение. Говорело се, че такова място съществува в последните 5-6 години.

„В най-голямата стая, която изглежда като кабинет, е разположена техника. Тя е в един от шкафовете. Прави впечатление, че цялата стена на тази стая е изцяло в шкафове. В един от най-крайните беше разположена тази техника. Настоящото ръководство предполага, че тя се е използвала за някакви записи, но няма доказателства“, каза още Карабельова.

„По всичко личи, че там е имало живот. В мивката имаше съдове, чаши от кафе, от които си личеше, че са използвани. Имаше кутии с пури и алкохол, както и пълни бутилки“, каза още тя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Джакузи, пури, алкохол: Ровят мистериозния лукс апартамент в болница „Лозенец“ - Narod.bg

Загадка: Откриха луксозен апартамент фантом в държавната болница „Лозенец” (СНИМКИ) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!