Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Възраждане“: Депутати и енергийни шефове заминават на конфиденциално посещение в САЩ. Костадинов: „Булгартрансгаз“ ще бъде даден на американци


Депутатите от енергийната комисия в парламента от "Възраждане" не са сред поканените на визитата в САЩ.

Депутати от „Възраждане“ настояват да знаят дали българска делегация ще пътува в САЩ другата седмица и дали темата е енергетика.

Преди малко от „Възраждане“ разбрахме, че следващата седмица се подготвя делегация, включваща представители на Народното събрание, на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и АЕЦ „Козлодуй“, до САЩ, обяви в парламента Искра Михайлова.

Тя уточни, че от парламентарната им група има четирима депутати в енергийната комисия, но нито един от тях не е бил поканен или уведомен за визитата. Тъй като поканите са към членовете на енергийната комисия, ние смятаме, че темата ще е свързана с българската енергетика, коментира Михайлова. Това, което достигна до нас като информация е, че поканените са подписвали декларации за конфиденциалност, добави тя.

Костадинов: „Булгартрансгаз“ ще бъде даден на американци

„Те ще изкарат „Булгартрансгаз“ от забранителния списък за приватизация, за да бъде дадена компанията на американци. Ще направят всичко, за да задлъжнее още повече нашата страна. Ще ни вкарат в дългова спирала. Ще доунищожат армията ни. Ще ни оставят без изтребители“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Затова от „Възраждане“ питат ще пътува ли тази делегация, по чия покана, каква е темата, това официално посещение ли е и, ако е така, защо няма информация в парламентарните комисии и в медиите, дали ще се водят преговори за закупуване на ядрени реактори.

През януари Народното събрание взе решение, с което задължи Министерския съвет да води преговори с правителството на САЩ за изграждане на ядрени мощности на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ по технологията АP1000. Дали това е причината или нещо друго, което е записано в плана за възстановяване, свързано с „Булгартрансгаз“, попитаха депутатите от „Възраждане“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: „Възраждане“: Депутати и енергийни шефове заминават на конфиденциално посещение в САЩ

Костадинов: „Булгартрансгаз“ ще бъде даден на американци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!