Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът Асен Василев си върна бившия фитнес-инструктор Румен Спецов за шеф на НАП


Facebook

Кабинетът върна бившия фитнес-инструктор Румен Спецов за шеф на НАП

В първия си работен ден кабинетът освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) с мотива „влошаване на събираемостта на приходите от ДДС“.

За ръководител на НАП отново е назначен Румен Спецов, който заемаше този пост по времето на кабинета „Петков“ до август 2022 г. Той зае тази позиция, след като беше фитнес-инструктор в Дубай и шампион по културизъм.

Румен Спецов беше назначен за директор на НАП на 14 май 2021 г. по предложение на Асен Василев като финансов министър в кабинета „Петков“.

Името на Спецов доби скандална публичност след разкритията, че е продал фирмата си на подставено лице, за да не плати на НАП данъчни задължения, възлизащи на над 1 милион лева.

Спецов е продал своята фирма „Гранекс Трейдър“ ЕООД на малоимотно лице. Причината е, че на 17 март 2016 г. на Спецов е връчен ревизионен доклад от НАП за установени задължения след проведена данъчна ревизия.

Тогава от НАП и Министерството на финансите излязоха с обяснение, че Спецов е придобил дял във фирмата, след като напуска НАП през 2015 г., продава го след година, а задълженията към фиска са установени след това, при това са за стар период.

Дължимата сума, която към днешна дата е в размер на 1,134 млн. лв., продължава да стои неплатена и на практика е несъбираема.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кабинетът върна бившия фитнес-инструктор Румен Спецов за шеф на НАП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!