Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Просто съм без думи. Единственото нещо, което е по-лошо от войната с американците, е приятелството... След 2025 година България ще трябва да плаща на САЩ за

Тони Трифонов

До 2025 година нямало да ни предадат самолетите F-16, поради липса на достатъчно доверие към България и... главно защото не са ги произвели. А след 2025 г. пак нямало да ни ги предадат, защото според договора се оказва, че трябвало да имаме специална инфраструктура за тези самолети, която трябвало да бъде сертифицирана от САЩ, а ние сме нямали такава и в момента трябвало да вложим още стотици милиони, за да бъде изградена. А дали след това ще бъде сертифицирана и колко време ще трае процеса на сертифициране - вече било отделен въпрос. След 2025 година България ще трябва да плаща на САЩ за поддръжката, съхранението и обслужването на самолетите F 16, които те отказват да ни предадат, защото са преценили, че инфраструктурата ни е неподходяща за самолетите им.

Просто съм без думи. Единственото нещо, което е по-лошо от войната с американците, е приятелството (или партньорството) с тях. С тая сделка ще точат пари от българската държава още десетилетия, докато не се окаже, че сме платили в пъти повече от първоначално написаните 2 млрд. в сделката.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!