Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков няма да се отказва от имунитета си, ще изчака комисия в НС да реши

С баба в Белене и дедо в Скравена? не могат да го пипнат

Кирил Петков публикува във Фейсбук коментар, че няма да се откаже от имунитета си, а ще изчака.

„За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня преди комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“. Това написа съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

По-рано днес Софийската районна прокуратура съобщи, че е предложила на главния прокурор Иван Гешев да внесе искане в парламента за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петков. То е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

Кирил Петков се разследва, че е излъгал, че няма двойно гражданство, като е подал декларация с невярно съдържание преди да стане министър. В последвтие той се е отказал от канадското си гражданство, но това е станало след подаването на декларацията с невярно съдържание.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков няма да се отказва от имунитета си, ще изчака комисия в НС да реши

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!