Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Наши военни разузнавачи са в Украйна и мерят радиацията по четири пъти на ден


Бриг. ген. Венелин Венев, директор на Служба "Военна информация"

Наши разузнавачи следят нивата на радиация в Украйна на терен, по четири пъти на ден и докладват у нас. Това разкри директорът на служба „Военно информация“ бриг. ген. Венелин Венев от парламентарната трибуна. Той беше извикан в парламента по искане на „Възраждане“ заради изнесените записи на ПП през миналата седмица.

Ген. Венев сподели информацията в контекста на отражението, което скандалът оказва върху нейните служители, изпълняващи задачи извън страната. В записа Асен Василев обяснява как всички шефове на служби ще бъдат сменени с техни хора, които вече са одобрени от посолствата. За военното разузнаване Асен Василев уточнява, че все още не е решено дали ще има смяна на ръководството.

„Служба „Военно разузнаване“ като част от въоръжените сили е деполитизирана и надпартийна и в този контекст не можем да коментираме действия или бездействия на политически обекти или субекти, или политическа партия, която е парламентарно представена“, заяви в пленарната зала генерал Венелин Венев.

„Като военнослужещи сме под юрисдикцията на началника на отбраната, като служба сме пряко подчинени на министъра, на стратегическо ръководство ни управлява премиера, по командна линия са вече президентът и председателят на НС“, поясни директорът на службата.

„Службата менажира най-сензитивната мрежа за обмен на разузнавателна информация на НАТО“, каза генералът.

„Ако може дебатът да се води по по-различен начин. Хората, които работят за службата и държавата, мерят по четири пъти радиацията в Украйна, за да имаме време да ви кажем да сложите противогазите и да отидете в бомбоубежищата. Тези хора са на достатъчно голямо разстояние от родината и поемат нещата лично. Оттам пада мотивацията и се налага да ги успокоявам“, заяви той.

Венев обясни, че „въпросната история“ със записите го заварила на среща с НАТО-вски генерал по сигурността.

Той заяви пред депутатите, че службата е получила разрешение от НАТО да разсекрети информация за това какво се е случило преди началото на войната в Украйна. Щял да го направи на заседание на съответната комисии.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Наши военни разузнавачи са в Украйна и мерят радиацията по четири пъти на ден

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!