Къро в записите на прокуратурата: „Хванал съм се с американците, „Промяната“ каквото кажеш, това ще направят“


Красимир Каменов-Къро

„Гешев е на една крачка да задържи Бойко. Бойко го е предложил за разменна монета срещу американците. Тия са малоумни, казвам ти, “Промяната”. Каквото кажеш, това ще направят. Аз съм се хванал с американците, няма да го оставя тоя! (Гешев – бел. ред.)“. Това казва убитият Красимир Каменов – Къро в записаните телефонни разговори с различин лица, които прокуратурата публикува преди два месеца.

В средата на март на пресконференция главният прокурор Иван Гешев пусна записи, на които се чува как Красимир Каменов – Къро, обсъжда с други хора как ще бъдат дадени пари, които ще бъдат платени за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев и на висш полицейски служител.

Къро обсъжда политическата ситуация, като говори за „Продължаваме промяната“:  Е, тия са малоумни, казвам ти -“ Промяната”. Каквото кажеш, това ще направят. Не са мои хора, ама са много… в друг свят живеят тези хора.

В дуг файл, озаглавен “Къро ПП ДБ”, Красимир Каменов отново говори за политика:

Къро: Ако случайно нещо не стане, пак идват ония идиоти моите…?

Мъж: Кои?

Къро: Ми, ПП-то и ДБ-то. Те са идиоти.

Мъж: А, да, да, да, да…

Къро: Те ще го разкъсат. Малко са непохватни, де…

В друг запис се обсъждат актуални въпроси около санкциите “Магнитски”:

– …и то ти правят нещо да ни покажат, то всеки го…Хубавото е, че са казали на Бойко, че в другия “Магнитски”, ако не сменят Гешев, ще бъде той. Щото той Влади Горанов ги е земал тез пари от Черепа, ама къде ги е носил? Нали се сещаш…

– Дето вика, че не се познават.

– Да, Влади Горанов със сигурност ще го изпържи, аз, тъй като го гледам, той на един шамар душичка носи. В момента Гешев е на една крачка да задържи Бойко.

– Мислиш ли?

– Защо Бойко го е предложил за разменна монета срещу американците. Ама те не искат Гешев.Един задържат ли, те са такива отрепки…

– Той ще си тръгне, нали? – И ще почнат да се пържат един друг от страх ще се редят. Щото нали знаеш, те не са уличници или бандити, а хартиени тигри.

В същия състав тримата обсъждат дори предстоящите местни избори наесен.

Ще видим септември какво ще направят на изборите, казва един от участниците в сбирката.

Ще загубят София и Пловдив. Варна ще спечелят. Другите големи градове – Русе ще загубят. Бахти, толкоз много откраднаха, разсъждава друг. В същия разговор става дума, че “Бобока” ще каже на един от тримата за акция във фабрика, която била на Христо Лачев. Същият беше изпълнителен директор на “Булгартабак” преди приватизацията.

В сюжета със записите е включен още румънецът с френско гражданство Овидиу Семенеску, който се издирва от няколко години по делото за изнудване на Пеевски и Доган. На него Къро говори с мъжа, чийто глас е променен.

Мъж: Еми, ако е това, където го говорихме, че за това има и документи… Така че може да се действа. Вика, имаме човек в Цюрих, той може да говори, все едно не се сещам, че е Бобоков.

Къро: Не е Бобоков, а Овидиу. Бобоков е много по-слаб в това отношение. Нашите връзки там са по-големи в Швейцария. Те скриват американците, брат.

Мъж: Е, това е добре.

Къро: Е, как. Аз нали ходих там, ти си спомняш. Ти ще разбереш по-натам какво сме направили на тия нещастници.

Мъж: Да, бе, ти ми каза, че си ходил в Швейцария, да.

Къро: Ти ги мани всички неща, дето се развиват. Сега това е от моето ходене, аз ще ги излекувам тия, те затова ме натиснаха така. (Запазен е автентичният правопис.)

В разговорите са замесени още сюжетите с поръчковото убийство на Любомир Иванов-Любо Полицая. Става дума за пари, които трябва да се дадат на “Боян”. Така се казва един от обвиняемите по разследването, който беше арестуван миналата година. Става дума и за плащания към Дилян от Русе (защото нямал пари, както и за “Тони Гея”, който щял да продава снимка за 50 хил. лв., но е разубеден от един от участниците в записаните разговори.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Къро в записите на прокуратурата: „Хванал съм се с американците, „Промяната“ каквото кажеш, това ще направят“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!