Зверски натиск от Брюксел и Вашингтон за правителство ГЕРБ-ПП

Борисов извивал ръцете на своите за кабинет с "Промяната"

На Габриел се наложило да слуша дори заканителна тирада от френския президент Емануел Макрон, който оценил Кирил Петков и Асен Василев като "политическите ангели на България"

САЩ, Великобритания и Германия – в един отбор с българската организирана престъпност!

Сега вече знаете защо назначават САМО бандити, нали?

Лидерите на ГЕРБ и на ПП-ДБ са подложени на "зверски натиск отвън" за съставяне на правителство с втория мандат,съобщава Епицентър.бг

Евроатлантическите ни партньори изобщо не се вълнували от факта, че "ротационното управление" не се приема от електоратите на двете политически сили, които бяха най-яростните противници в предизборната кампания. 

Добри Божилов: Една добра и една лоша новина. Добрата е, че протестите притиснаха властта и тя се принуди да започне да се оправдава относно риска от пращане на войски в ....
Лошата е, че статуквото е обединено да ни лъже и крие истинските решения в закона. А псевдо-опозицията "Възраждане" задава угоднически въпроси, които да успокоят най-младите и най-застрашени - с аргумента, че като не са служили, не могат да ги мобилизират.
Могат! Запомнете - могат. Пише го в закона... А въпросите и отговорите са за друго, за да ви заблудят...

В Брюксел и във Вашингтон искали на всяка цена да видят ПП в управлението, да се промени Конституцията в частта за съдебната система и да се приемат законопроектите на Крум Зарков по механизма за разследване на главния прокурор, наречени от Борисов "крумовите закони". От Брюксел натискали също така за бърза смяна на главния прокурор с "по-подходящ" с цел основно прочистване на БГ-елита по румънски модел.

Върху Мария Габриел се оказвало изключително масирано въздействие от европейските лидери да приема безпрекословно всички идеи и искания на ПП за общо управление, казаха дипломатически източници пред медията ни. 

На Габриел се наложило да слуша дори заканителна тирада от френския президент Емануел Макрон, който оценил Кирил Петков и Асен Василев като "политическите ангели на България", разказаха пред Епицентър.бг участници в преговорния екип.

Борисов пък бил заплашен с нов "Магнитски", със спиране на европарите и всякакъв вид европейски санкции, ако не влезе в управляващ съюз с ПП и не се осигури мнозинство за промяна на Конституцията.

Лидерът на ГЕРБ фактически се оказва в тежко менгеме - от една страна заплахи от Брюксел, от друга - бунт в партията му заради съглашателството с ПП. 

Затова Борисов наредил на депутатите си да се снишат и да не се месят в реденето на кабинета. Поискал трима министри, но Кирил Петков и Асен Василев категорично му отказали.
В същото време бащата на Кирил Петков си пробутвал протежета в кабинета като Кирил Вътев, когото гласят за земеделски министър.

На недоволните в ГЕРБ депутати, които се заканват да не гласуват правителство с ПП, Борисов отговарял - има още 240 партии, напускате ГЕРБ и отивате, където искате!

"В България се извършва евроатлантически Майдан", описа депутат драматичната ситуация в държавата.
Друг пък категорично заяви: "Приключваме Третата българска държава".

Ако правителството бъде гласувано, цялата власт отива в ръцете Кирил Петков и Асен Василев, които за шест месеца ще овладеят всички лостове на управлението, докато в парламента депутатите прекроят Конституцията, както искат в Брюксел.

Борисов "извива ръцете на своите", за да изпълни всичко, което е обещал на външните ни партьори.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зверски натиск от Брюксел и Вашингтон за правителство ГЕРБ-ПП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!