Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАТО изпраща 14 000 войници до границите на Русия


Британски войници участват в учението на НАТО “Пролетна буря“ в Естония, 2021 г., снимка: НАТО/Марк-Ерик Тьолпт

Над 1 500 британски войници ще участват в мащабно учение на НАТО в Естония по-късно този месец, съобщи министерството на отбраната на Великобритания. Учението е послание към Русия, която граничи с Естония, коментира Foreign Policy. Общият брой военни от НАТО, които ще бъдат командировани в Естония, е 14 000.

„Стотици британски войници от всички наши въоръжени сили отново ще се обучават с военни от 11 държави от НАТО, демонстрирайки силата на нашата оперативна съвместимост с партньорските държави и нашия комбиниран ангажимент към НАТО“, заяви министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс, цитиран от Daily Mail.

Ежегодните учения „Пролетна буря“ ще бъдат най-големите учения на НАТО през тази година. Обединеното кралство ще изпрати повече войски след решението си да увеличи броя на силите си по програмата за засилено предно присъствие.

Подразделенията на НАТО ще тренират различни бойни тактики, включително окопни атаки, леки пехотни боеве, координация с бронирани машини и разузнавателни операции.

Френските войски, които заедно с Великобритания са част от програмата за засилено предно присъствие, също ще участват в ученията.

„Нашата бойна група е напълно интегрирана с 1-ва естонска бригада и извежда на бойното поле висококвалифицирани и способни британски и френски войски. Ще използваме широк спектър от способности за тежки удари от основни бойни танкове, противотанкови оръжия, снайперисти, минохвъргачки и тактически въздушни контролери“, каза подполковник Стив Уилсън, командир на бронирания полк на кралските хусари на кралицата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НАТО изпраща 14 000 войници до границите на Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!