Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Внезапният порив на г-жа Габриел за оставката на Гешев трудно предизвиква възторг у мен

"Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Гешев трудно предизвиква у мен възторг. В момента виси един много важен въпрос - дали заявката на Мария Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад Мария Габриел" - това каза президентът Румен Радев от РЮА по повод заявените приоритети от страна на номинацията на ГЕРБ за премиер Мария Габриел. 

"Когато през 2019-та върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие. Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев - партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него. 

Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви, квотата на партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно", припомни държавният глава.

Президентът Румен Радев е Република Южна Африка (РЮА) за официалното си посещение в страната.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев: Внезапният порив на г-жа Габриел за оставката на Гешев трудно предизвиква възторг у мен | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!