Вучич: Първата работа на западните представители при среща е да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции срещу Русия

Западните представители, пристигащи в Сърбия, забравят да поздравят при среща и веднага започват разговора с призив за санкции срещу Русия. Това заяви президентът на републиката Александър Вучич в ефира на телевизионния канал Happy, съобщава ТАСС.

"Първото им задължение е вместо „Добър ден“ или „Добър вечер“ да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции (срещу Русия)“, каза Вучич, коментирайки разговори със западни представители. „Добре, чух ви, разбрах предложението ви, желая ви всичко най-добро“, продължи сръбският президент.

По-рано Вучич заяви, че решението на Белград да не налага санкции срещу Русия е правилно и взето в интерес на Сърбия. Той подчерта, че страната му няма да се присъедини към Северноатлантическия алианс и ще остане военно неутрална, въпреки факта, че западните представители редовно заявяват необходимостта страната да се присъедини към НАТО, имайки предвид глобалната заплаха от Руската федерация.

След началото на специалната военна операция в Украйна Вучич в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация. Президентът каза, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори. Той заяви, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ на Киев.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Вучич: Първата работа на западните представители при среща е да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции срещу Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!