Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският президент е обект на проверка за подкупи от чужд гражданин според документ на ФБР

Президентът Джо Байдън е заподозрян, че участвал в „престъпна схема“ за подкупи срещу политически решения, твърдят сенатор Чък Грасли и конгресмен Джеймс Комър, позовавайки се на вътрешен документ на ФБР, който според тях съдържа доказателства за предполагаемия подкуп, който е взет, когато Байдън е бил вицепрезидент.

„Получихме правно защитени и много достоверни некласифицирани разкрития от вътрешен източник“, се казва в писмо от сряда, адресирано до главния прокурор Мерик Гарланд и директора на ФБР Кристофър Рей.

До вниманието ни стана известно, че Министерството на правосъдието и Федералното бюро за разследване (ФБР) притежават некласифициран документ, който описва предполагаема престъпна схема, включваща тогавашния вицепрезидент Байдън и чуждестранен гражданин, свързана с получаване на подкупи в замяна на политически решения. Твърди се, че документът включва точно описание на начина, по който предполагаемата престъпна схема е била използвана, както и нейната цел“, пише в писмото на американските законодатели до главния прокурор.

„Смятаме, че ФБР притежава некласифициран вътрешен документ, който включва много сериозни и подробни твърдения, уличаващи настоящия президент на Съединените щати“, заяви Грасли в съвместно изявление.

„Информацията, предоставена от вътрешен източник, поражда опасения, че тогавашният вицепрезидент Байдън е участвал в схема за подкуп от чуждестранен гражданин. Американският народ трябва да знае дали президентът Байдън е продал Съединените американски щати, за да печели пари за себе си“, коментира Комер.

Грасли отдавна изразява опасения относно политически пристрастия, пречещи на вземането на решения на високо ниво във ФБР, включително разследвания, свързани с чуждестранните бизнес договорености на семейство Байдън и банкови записи. Докато директорът на ФБР Кристофър Рей обеща да предотврати всякакви ответни мерки, насочени към лицата, подаващи сигнали, ФБР и Министерството на правосъдието досега отказват доброволно да предоставят отговори на запитвания от Конгреса, свързани с работата на бюрото по тези политически чувствителни разследвания.

Комър и Комисията за надзор разследват подозрителните бизнес схеми на семейство Байдън, за да определят дали семейство Байдън е било мишена на чуждестранни участници, дали президентът Байдън е компрометиран и дали има заплаха за националната сигурност. Комисията за надзор се е сдобила с хиляди страници финансови записи, свързани със семейство Байдън и бизнес транзакциите на техните сътрудници. Наскоро Комитетът разкри една сделка, в резултат на която няколко членове на семейство Байдън и техните компании получиха над 1 милион долара повече от 15 допълнителни плащания от китайска компания чрез трета страна.

Комър е издал призовка на директора на ФБР Кристофър Рей да се яви пред Комисията по надзор и отчетност на 10 май.

Още по темата: Разследват Байдън за изтекли класифицирани документи

ИЗТОЧНИК: Zero Hedge

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американският президент е обект на проверка за подкупи от чужд гражданин според документ на ФБР

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!